review
Razer DeathAdder Chroma

Conclusie
Razer heeft met hun jarenlange ervaring hun bestaande muis uitgebreid met wat extra's. Het zijn kleine vernieuwingen maar niet voor iedereen van toepassing. Zo zal de maximale snelheid van 10.000 DPI niet gauw gekozen worden. Het mogelijk maken om je eigen kleur in te stellen van de LED verlichting is tof, maar biedt geen toegevoegde waarde op de werking van de muis. Desalniettemin ligt de muis erg fijn in de hand en is het een genot om mee te werken. Door de ruime instelmogelijkheden wat betreft DPI is er voor elke gebruiker wel een geschikte snelheid te vinden. De vormgeving en het kwaliteit van de muis forceert je hand de meest ideale houding te hanteren en dit voelt goed.Razer draait al een ruime tijd mee als het gaat om gaming muizen. Negen jaar na de eerste DeathAdder muis is er nu de Razer DeathAdder Chroma.
Door de jaren heen zijn de muizen in de DeathAdder-serie steeds beter ontwikkeld en zijn ze op een punt gekomen om één van de populairste muizen ter wereld te ontwikkelen. De Razer DeathAdder Chroma ziet er op het eerste gezicht hetzelfde uit als zijn voorloper de Razer DeathAdder 2013. Toch heeft Razer in de DeathAdder Chroma verschillende dingen aangepast en verbeterd.
Om te beginnen is de Razer DeathAdder Chroma voorzien van een stevige gevlochten draad. Dit brengt als voordeel met zich mee dat de kabel lekker strak blijft liggen en dat de kabel niet in de knoop raakt. Wat verder nieuw is, wat betreft het uiterlijk, is dat de DeathAdder Chroma de kleur de verlichting van het scrollwieltje en het Razer logo op de bovenkant van de muis kan aanpassen in elke denkbare kleur. Met de Razer Synapse software is het mogelijk om maar liefst 16 miljoen kleuren in te stellen. Het heeft verder geen toegevoegde waarde, maar het ziet er wel tof uit.
De overige veranderingen zijn toegepast in de hardware. Zo kan de Razer DeathAdder Chroma ingesteld worden op maar liefst 10.000 DPI (Dots Per Inch) waarbij het bij de voorloper maar tot 6.400 DPI ingesteld kon worden. Deze instelling zal overigens niet gauw gekozen worden omdat dit voor normaal gebruik veel te snel is en het erg lastig is om hiermee goed overweg te kunnen. Daarnaast kan de 4G optische sensor tot wel 50G en 5 meter per seconde registreren en is hiermee erg nauwkeurig.
Wat betreft de handligging en het gevoel hebben ze de Razer DeathAdder Chrome vrijwel identiek gehouden aan zijn voorloper. Want waarom zou je iets wat goed is willen aanpassen. Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met de muis voelt dit perfect aan en het wordt een verlenging van je hand. Het vrij bolle en lange ontwerp van de muis zorgt ervoor dat je volledige hand over de muis wordt gelegd. De linker- en rechtermuisknop zijn voorzien van een kuiltje waardoor je vingers vrijwel automatisch gepositioneerd worden op de juiste plek. Je wordt min of meer geforceerd om de muis zo vast te houden, maar dit is totaal niet erg. Sterker nog het is de meest ideale manier om Razer DeathAdder Chrome vast te houden voor optimaal gebruik. Bij de duim en pink is een stukje rubber verwerkt voor betere grip, maar is niet overdreven aanwezig. De DeathAdder Chrome beschikt over vijf knoppen welke, op de linkermuisknop na, allemaal naar eigen wens ingesteld kunnen worden. Doordat er maar vijf knoppen aanwezig zijn zal hij niet gauw gebruikt worden voor MMO-games, omdat ze hier vaak meerdere acties of macro’s willen koppelen aan knoppen. De programmering van de knoppen is allemaal in te stellen in het makkelijk en overzichtelijk stukje software Razer Synapse.