review
Recensie: Wie is de Mol – Bordspel

Conclusie
Het WIDM-bordspel biedt een leuke en frisse manier om zelf aan de slag te gaan als mol of mollenvanger. Echter is het moeilijker dan ooit om zelf de mol te zijn en vooral bij zo veel mogelijk spelers brengt het spel het maximale met zich mee.Het programma Wie is de Mol doet het jaarlijks goed op tv en wordt door velen gezien als één van de beste programma’s die ons land kent. Helaas kunnen we er vaak maar tien weken per jaar van genieten en moeten we dus ruim 40 weken zonder. Dankzij het bordspel van Wie is de Mol? is dit anders, toch?
Het Wie is de Mol?-bordspel draait niet om het verdienen van geld, zoals we dit kennen van televisie. Het doel van de spelers is namelijk het vinden van een geheim acht-letterwoord. De spelers verdienen de verschillende letters door gedurende het spel vragen te beantwoorden die horen bij het setje kaarten dat er is gekozen. Deze setjes zijn onderverdeeld in een aantal van de landen waar het echte spel ook is geweest.
Het bordspel heeft natuurlijk als grootste overeenkomst met het originele spel, dat er een mol in het spel aanwezig. Deze mol moet de anderen juist tegenwerken bij het ontrafelen van het woord en het vinden van de letters, maar natuurlijk moet de mol dit doen zonder dat hij of zij wordt ontmaskert. Ondanks dat het spel een leuke en uitdagende setting met zich meebrengt, is het zijn van de mol misschien wel moeilijker dan in het spel zelf.
Niet alleen kennen de mensen de mol al door en door en zullen ze sneller opmerken wanneer hij of zij zich ineens dom voordoet. Tevens is de kans dat de mol goed wordt gegokt bij maar drie spelers groot. Daarom is aan te raden het spel altijd met zoveel mogelijk spelers te spelen.