Doorgaan naar artikel
The Wonderful 101
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

The Wonderful 101 is absoluut geen game waarvoor spelers een Wii U aanschaffen. Ondanks de vele positieve punten en de goede gameplaybeleving is er niets wat zich voor de huidige gamer onderscheidt. Daarentegen is het spel wel een absolute aanrader voor iedereen die al een Wii U in huis heeft. Mochten er nog twijfels zijn, dan kunnen die direct de prullenbak in.

Buitenlandse aanvallen zijn geen bijzonderheid meer op de aarde en geregeld duiken er Aliens op die de mensheid bedreigen. Gelukkig zijn er The Wonderful 100 + 1 (The Wonderful 101) om de aarde te beschermen.

Een speciale organisatie die de mensheid beschermt tegen een invasie van buitenaf heeft honderd speciale mensen opgeleid tot beschermers van de aarde. The Wonderful 101 zien er normaal gesproken uit als gewone mensen, maar zodra er een aanval komt veranderen ze in ware super helden.

Het spel begint met Wonder Red en Wonder Blue, maar de speler zal naarmate het spel vordert ook andere personages tot zijn beschikking krijgen. In totaal zijn er zeven figuren van de 100 die een hoofdrol innemen. De speler staat er echter sowieso nooit alleen voor.

[one_half]The Wonderful 101 01[/one_half]

[one_half_last]The Wonderful 101 02[/one_half_last]

Vol gebruik van de Wii U-gamepad

Alhoewel The Wonderful 101 zowel op TV als op de gamepad te spelen is, krijgt de speler alleen dan de optimale ervaring wanneer er gebruik wordt gemaakt van de TV. Daardoor is de gamepad vrij voor het maken van wapens, iets wat belangrijk is in het spel. Wanneer één van de Wonderful een groep mensen om zich heen heeft verzameld kan hij of zij hier gebruik van maken.

Door bijvoorbeeld een zwaard te tekenen op de Wii U-gamepad vormen de mensen om de Wonderful heen zich tot een zwaard. Hiermee kunnen de verschillende helden verder komen in het spel. Dit maakt het spel uitdagend en een stuk leuker. Vooral omdat de speler zelf moet bedenken wat hij of zij maakt. Nadeel is wel dat het tekenen niet altijd even lekker loopt.

Grafisch kinderlijk, maar ook bijzonder

The Wonderful 101 maakt uiteraard gebruik van de HD-graphics van de Wii U. Toch zal het spel in eerste instantie mensen afschrikken door de kinderlijke uitstraling. Ontwikkelaar Platinum Games, bekend van onder andere Bayonetta, staat bekend om de prachtige maar ook gruwelijke graphics. Toch zal de speler naarmate het spel vordert dat de graphics juist goed aansluiten bij het spel en geen struikelblok zijn.