Doorgaan naar artikel
Mario & Luigi: Brothership
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Mario & Luigi: Brothership voelt vooralsnog als de meest complete Mario & Luigi en we kunnen niet wachten om met de game aan de slag te gaan.

Met nog ruim twee weken tot Mario & Luigi: Brothership verschijnt, mochten wij voor een tweede keer al uitgebreid aan de slag met het spel. Dit keer kregen we de kans om vanaf het begin te beginnen. Geeft dat nog andere inzichten ten opzichte van de eerdere preview, of bevestigt het vooral wat we al wisten?

In Mario & Luigi: Brothership gaan Mario en Luigi op avontuur om Concordia te redden. Ooit was dit één grote wereld, maar door toedoen van kwaadachtige onbekenden is de wereld uit elkaar gevallen. Door op de losse eilanden via vuurtorens verbinding te maken met Zeiland, de hubwereld van het spel, wordt alles meer en meer één geheel. Alhoewel dit in de eerste preview al was uitgelegd, wordt het verhaal nu pas echt duidelijk. Wat goed werkt in Brothership is dat het verhaal zich langzaam maar zeker ontvouwd. Waar gebruikelijke Mario-games een plat en weinig boeiend verhaal hebben, is dat in Mario & Luigi: Brothership wel anders.

Concordia is geen Mushroom Kingdom en dat is gelijk een pluspunt. Nintendo heeft ervoor gekozen om een volledig nieuwe wereld te maken en dat werpt zijn vruchten af. Door verschillende eilanden te maken, voelt het heel natuurlijk dat iedere wereld toch heel anders is dan de vorige. Van een enorm doolhof, ga je naar een jungle en vervolgens naar weer iets totaal anders, wat het spel interessant en afwisselend maakt. Logischerwijs passen de vijanden hier ook bij en de manier om hen te verslaan dus ook, dus het zorgt ook voor gevarieerde gameplay.

In de eerste preview noemden we al dat het best wel wennen was om goed met de besturing om te kunnen gaan. Nu we een logische opbouw hebben gehad in het verhaal en de gameplay, merken we dat het goed wordt opgebouwd. In het begin zullen vijanden relatief makkelijk te verslaan zijn, maar naarmate je verder komt wordt tactiek steeds belangrijker. Tevens kun je zoals gebruikelijk in een RPG bepaalde elementen beter en sneller ontwikkelen aan de hand van je keuzes. Hierdoor heb je zelf meer invloed op hoe je het spel speelt. Ben je bijvoorbeeld meer van het snelle en behendige springen, of juist van de iets slomere, maar wel krachtigere hamer?

Tenslotte viel de humor op. We spelen de Mario-games vaak in het Nederlands en ondanks dat veel spelers dit verschrikkelijk vinden, is er in dit spel wederom heel veel aandacht besteed aan de vertalingen. De humor komt goed en direct over en er is geen moment waarop Nederlands ons gestoord heeft.

De tweede speelsessie van Mario & Luigi: Brothership heeft er alleen maar voor gezorgd dat we nog meer uitkijken naar het spel. De game voelt groots, open en vol spannende verhalen en avonturen en biedt spelers een prachtige wereld met gameplay die alleen maar beter en beter wordt.