Doorgaan naar artikel
LEGO Horizon Adventures
Lisa Groen
Lisa Groen
Game- en Pokémonredactrice
Profiel

Conclusie

LEGO Horizon Adventures heeft alle juiste bouwstenen om een goede game te worden. Met een goed verhaal als basis en een grote dosis humor weet Guerilla Games het Horizon-verhaal behapbaar te maken voor een ander publiek. De co-op is een groot verkooppunt en werkt goed, al hadden we hier en daar wat andere keuzes gemaakt. Wij kijken enorm uit naar de volledige release in november!

Een week geleden zijn we afgereisd naar het Sony Benelux kantoor voor een hands-on preview van LEGO Horizon Adventures. De game, die op 14 november verschijnt, is een hervertelling van het bekende Horizon Zero Dawn uit 2017. Natuurlijk zijn er bepaalde verwachtingen bij een LEGO-game: een goede dosis humor en een interessante interpretatie van bekende omgevingen. Wij mochten maar liefst een uur met de game spelen en delen graag onze bevindingen met jullie.

Het verhaal van LEGO Horizon Adventures wordt in het eerste uur vlot en met heerlijke humor verteld. Ook de gameplay voelt vlot aan, zowel qua beweging als het vechten. Voor iemand die niet eerder iets uit de Horizon-series heeft gespeeld was het erg simpel om te wennen aan de besturing. De game is erg toegankelijk voor gamers van elk niveau, door verschillende optionele “healing points” en upgrades. Wij denken dat het daarom ook erg leuk kan zijn voor een ouder om met hun kind door het spel heen te spelen. Wat ons betreft is dit de juiste aanpak voor een spel in het LEGO-universum.

Vol trots werd ons verteld dat LEGO Horizon Adventures de eerste LEGO-game is waar ook de omgevingen volledig uit legostenen bestaan. Het is dus mogelijk om het hele spel na te bouwen in het echt! Dit zie je helemaal goed terug in bewegende onderdelen, zoals water. Door de game heen vind je ook vele knipogen naar bijvoorbeeld LEGO City en Ninjago. Toch blijft de serieuze ondertoon van het verhaal van Horizon Zero Dawn intact, ook in de omgevingen. Wat ons betreft heeft het spel een goede balans gevonden tussen humor en een goede hervertelling van het originele verhaal.

Toen Sony ons uitnodigde voor deze preview, lieten ze weten dat er twee van ons welkom waren. LEGO Horizon Adventures is namelijk een geweldige co-op game. Het spel is echt gemaakt voor twee spelers en is dan ook het leukste als je met iemand samen kan spelen. Dit kan naast elkaar op de bank, zoals wij hebben gedaan, of online. Natuurlijk is de game ook alleen te spelen, maar wij ervaarden het samenspelen wel als een toevoeging. Een enkel minpunt wat ons opviel was dat onze LEGO-poppetjes niet echt ver van elkaar konden lopen. Wanneer je te ver weg van de ander raakt, wordt de “achterblijver” automatisch naar de ander getransporteerd. Aangezien er zoveel te ontdekken is, hadden wij liever een dynamische splitscreen gezien, om zo beide spelers genoeg autonomie te geven.

Wij bedanken Sony nogmaals voor de hartelijke ontvangst op hun kantoor. LEGO Horizon Adventures heeft alle juiste bouwstenen om een hele leuke game te worden. Hopelijk maken ze dit waar bij de volledige release op 14 november 2024 voor PlayStation, Nintendo Switch en pc.