Doorgaan naar artikel
Keer terug naar The Oldest House met de Firebreak-aankondigingstrailer
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Remedy kennen we natuurlijk voornamelijk van hun bijzonder geslaagde singleplayer-games, waarvan Alan Wake II en Control de meest recente zijn. Naar dat laatste spel keren we terug met de Firebreak-aankondigingstrailer die gisteren werd getoond tijdens het Xbox Partner Preview-evenement.

Firebreak is een multiplayer-shooter die zich voornamelijk zal afspelen in The Oldest House het hoofdkantoor van de Federal Bureau of Control waar Control zich afspeelde. In plaats van dat we nu dus alleen op pad mogen, gaan we nu vergezeld van twee medespelers op pad om de buitenaardse entiteiten in het kantoor te lijf te gaan, waaronder de Hiss. De game ziet er bijzonder stijlvol uit zoals we van Remedy gewend zijn.

Mocht je overigens bang zijn dat de Finnen vanaf nu hun focus gaan verleggen op multiplayer, dan is daar geen reden voor. Remedy heeft duidelijk aangegeven zich ook te blijven focussen op hun verhalende singleplayer-games.

Firebreak moet ergens in 2025 gaan verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Het spel zal ook meteen naar de abonnementsdiensten komen die zowel Sony als Microsoft aanbieden.