Doorgaan naar artikel
Console-release en Halloween-evenement Phasmophobia
Sander Van den Berg
Sander Van den Berg
redacteur games
Profiel

Onze favoriete spokenjaag-simulator Phasmophobia heeft eindelijk een releasedatum gekregen. Ontwikkelaar Kinetic Games heeft zojuist bekendgemaakt dat het spel op 29 oktober verschijnt op PlayStation 5, PS VR2 en Xbox Series X|S. Dit valt samen met het in-game Halloween-evenement Crimson Eye.

Dit evenement loopt van 28 oktober tot en met 11 november en komt, naast een hoop bugfixes en stabiliteitsoplossingen, met een aantal nieuwe uitdagingen en beloningen. ‘We zijn blij dat de early access nu dan eindelijk naar consoles komt, iets waar de community al zo lang om vroeg. Door wat tegenslagen heeft het namelijk erg lang geduurd. Het team heeft extra hard gewerkt om gehoor te geven aan het verzoek van onze fans.’, aldus Daniel Knight, directeur van Kinitic Games.

De console-spelers zijn precies op tijd voor het Blood Moon-evenement. In-game is er een nieuwe weertype, een grote, rode maan,  die misschien wel het slechtste naar boven brengt in zowel speler als spook. Als genoeg spelers de verschillende uitdagingen volbrengen, blijft dit weertype misschien wel permanent als keuze in het spel. Zoals gewoonlijk zit de ontwikkelaar niet stil en kun je in de toekomst nog veel meer updates verwachten, waaronder vernieuwingen in het systeem hoe je jouw uitrusting kunt ontgrendelen. De toekomstige updates lopen in ieder geval gelijk voor zowel pc als consoles.

Phasmophobia komt uit op dinsdag 29 oktober op PlayStation 5, PS VR2 en Xbox Series X|S. Het Halloween-evenement is van maandag 28 oktober tot en met maandag 11 november. Het spel is al geruime tijd speelbaar op pc. Voor een eventuele release op de Nintendo Switch is niets bekend.