Doorgaan naar artikel
Bloober Team kondigt Cronos: The New Dawn aan
Sander Van den Berg
Sander Van den Berg
redacteur games
Profiel

De Poolse ontwikkelaar Bloober Team timmert lekker aan de weg. Een paar dagen na hun succesvolle remake van Silent Hill 2 kondigen ze alweer hun nieuwste project aan: Cronos: The New Dawn. In dit gloednieuwe spel laten de Poolse ontwikkelaars nogmaals zien waar ze goed in zijn: survival horrorgames maken. Dit keer dus geen remake, maar een compleet nieuw spel.

In Cronos: The New Dawn speel je als Traveler, een agent van het mysterieuze Collective. Jij hebt als doel om terug de tijd in te gaan naar het Polen van 1980 om een handjevol mensen te redden die de apocalyps niet overleefd hebben. Deze catastrofale gebeurtenis, beter bekend als Change, heeft van de aarde zoals we die kennen een woestenij gemaakt. Aan jou de schone taak hierin zien te overleven. Check snel de goed uitziende trailer, waarin we ook getrakteerd worden op een klein beetje gameplay.

Piotr Babieno, CEO van Bloober Team, vertelt zijn zienswijze over het spel: ‘We kunnen niet wachten om dit met jullie te delen. Na het succes van Silent Hill 2 zijn we verheugd om onze nieuwe titel aan te kondigen. Dit spel zorgt ervoor dat we groeien in onze creatieve visie en verstevigt de strategie van de studio. Cronos wordt een frisse survivalervaring, door de combinatie van horror en science fiction.’

Cronos: The New Dawn kun je nu alvast op je wensenlijstje in Steam zetten. Het spel staat gepland voor ergens in 2025 en moet uitkomen op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.