Doorgaan naar artikel
LEGO heeft X-Men: de X-Mansion onthuld
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Een van de sets waarvan we stiekem al een tijdje wisten dat die zou komen is eindelijk onthuld. De precieze naam wisten we nog niet, maar inmiddels is die ook duidelijk, namelijk: X-Men: de X-Mansion. Het gaat hier natuurlijk om de beroemde school van Charles Xavier, waarin hij de X-Men onderwijst en huisvest. Ook worden hier de verschillende reddingsoperaties voorbereidt.

De mansion zelf oogt van buiten wat ons betreft niet super interessant, maar wat wel leuk is, is dat met het formaat rekening gehouden is met de modular-reeks. Eerder verscheen ook al Sanctum Sanctorum, het huis van Dr. Strange. De spannendste details zitten aan de binnenkant, zoals een lobby met een lift, een laboratorium, de “danger room” en natuurlijk Cerebro, het apparaat dat door Xavier gebruikt wordt om mutanten op te sporen.

Het meest enthousiast zijn we echter over de reeks minifigs in de vorm van Wolverine, Professor X, Jean Grey, Cyclops, Storm, Gambit, Rogue, Iceman, Bishop en Magneto zien we tien personages. Daarnaast is er een bouwbare variant van een Sentinel aan de set toegevoegd. Het enige opvallende missende personage is natuurlijk Beast, waarvan we niet echt begrijpen waarom deze niet is toegevoegd.

X-Men: de X-Mansion kost € 329,99 en bevat 3093 stenen. De set is vanaf 4 november te koop via de LEGO Store.