Doorgaan naar artikel
Voor het eerst is Shiny Meloetta beschikbaar!
Lisa Groen
Lisa Groen
Game- en Pokémonredactrice
Profiel

Het is een mooie dag voor trainers die proberen één van de moeilijkste Pokémon-doelen te halen: de complete Shiny Pokédex. Voor het eerst is het mogelijk om een legale Shiny Meloetta te krijgen! Mocht je voor vandaag een Shiny Meloetta hebben gezien, dan was deze onrechtmatig verkregen. Voor fans van Shiny Pokémon is dit geweldig nieuws, aangezien dit hun doel van een complete Shiny Pokédex weer een stap dichterbij brengt.

Om de Shiny Meloetta te krijgen, moet je de Pokémon Home software gebruiken. Met deze software kan je Pokémon van en naar verschillende games sturen en veilig opslaan. Je krijgt Meloetta als je de volledige standaard Pokédex van Paldea, Kitakami en Blueberry Academy in Pokémon Home hebt geregistreerd. De meest logische manier om dit te bereiken is door de Pokémon Scarlet en Pokémon Violet spellen inclusief DLC te spelen.

Overigens is het ook mogelijk voor trainers zonder deze games om Shiny Meloetta te krijgen. Dit is echter wel een stuk lastiger. De Pokémon hoeven alleen geregistreerd te zijn in Pokémon Home, wat betekent dat je door middel van ruilen ook het doel kan bereiken. Het zal overigens wel lastig zijn om iemand te vinden die zijn zeldzame legendarische Pokémon met je wil ruilen. Let ook op met ruilen met vreemden, aangezien je niet altijd terug krijgt wat jou is beloofd.

Het is goed om te zien dat Gamefreak langzaam maar zeker Pokémon die tot dusver Shinylocked waren nu als Shiny uitbrengen. Voor veel trainers zijn Shiny Pokémon toch een echt verzamelobject, waarvan ze maar al te graag de hele collectie willen hebben!

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt. Je doet dit dan bij Bol.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website en op onze socials. Daarnaast hebben we een Pokémon GO-groepenoverzicht. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via één van zijn kanalen!