Doorgaan naar artikel
Analogue heeft de Analogue 3D onthuld
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur
Profiel

Veel gamers zullen zijn opgegroeid met de Nintendo 64 en hebben daar waarschijnlijk ook het nodige plezier aan beleefd. Helaas is de oude console in veel gevallen niet meer aan te sluiten op je spiksplinternieuwe 4K-televisie. Gelukkig heeft het bedrijf Analogue nu een oplossing voor je, want ze hebben deze week de Analogue 3D onthuld.

De Analogue 3D is een console waarmee je originele Nintendo 64-games kunt spelen en ze claimen zelfs dat je er elke cartridge mee kunt spelen die officieel is uitgebracht voor het systeem. Dit doen ze door gebruik te maken van FPGA, Field-programmable gate array. Het is misschien een beetje te technisch om uit te leggen, maar het komt erop neer dat met deze techniek de CPU van de Nintendo 64 100% accuraat nagebootst kan worden. Dit betekent dat er geen emulatie aan te pas komt.

In samenwerking met 8BitDo is er ook een Nintendo 64-controller ontwikkeld die samenwerkt met de Analogue 3D. Mocht je met de originele controllers willen spelen, dan is dat ook gewoon mogelijk.

Wil je meer weten over de Analogue 3D of de controller, dan kun je hier het beste een kijkje nemen. Ook is het mogelijk om vanaf 21 oktober een pre-order te plaatsen, maar met een adviesprijs van $ 249,99 is het geen goedkope console.