Doorgaan naar artikel
Verslag: Hollywoodsterren geven Comic Con Holland glans
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Afgelopen weekend was het zover, de najaarseditie van Comic Con Holland vond plaats en voor het eerst was deze editie niet in Brabanthallen, maar in de EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Op uitnodiging brachten wij een bezoekje aan deze beurs en dompelden we ons onder in de wereld van comics, films, series en een klein beetje games en hieronder vind je ons verslag van deze beurs.

Comic Con Holland is één van de drie grotere Comic Con-achtige evenementen in Nederland. Naast deze beurs heb je ook nog Comic, Film & Manga-fest in Rotterdam en Heroes Dutch Comic Con in Utrecht. Comic Con Holland blinkt vooral uit in de enorme verkoopmarkt die in de hal te vinden is, waar iedere liefhebber vermoedelijk wel een paar euro’s (of meer) achter kan laten. Zelf hebben we het ook niet kunnen laten en gingen bijvoorbeeld met verschillende Disneybeeldjes en een The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-zwaard naar huis. Wie alles op de markt wil zien moet al gauw een goede twee uur uittrekken en aangezien veel aanbod dubbel is, loont het ook om hier en daar wat aan prijzen te vergelijken.

Rondom de markt vind je een paar stands die horen bij communities of andere partijen. Zo was er een grote retrogame-area, hadden fancommunities van onder andere Jurassic Park en Star Wars een plek en was er bijvoorbeeld de Donald Duck die werd uitgedeeld en direct nieuwe leden probeerde te werven. Daar is deze beurs echter wel de minste van de drie. De nevenactiviteiten ben je helaas redelijk snel doorheen, alhoewel dat wat er is, wel leuk is uitgewerkt en iets toevoegt. Gelukkig is er wel nog een podiumprogramma. Klein punt van kritiek hier is dat er geen stoelen stonden en bezoekers dus niet de kans hadden om rustig de vaak leuke gesprekken te volgen.

Belangrijk aan een dagje Comic Con Holland is voor veel bezoekers het ontmoeten van de (voormalige) Hollywoodsterren. Meest in het oog springende naam was natuurlijk Dirk Benedict, die wij een dag voor de beurs al mochten interviewen. Daar stond dan ook een flinke rij voor om handtekeningen te scoren (uiteraard tegen betaling) en ook de fotosessies (ook tegen betaling) waren flink volgeboekt. Dat gold ook voor een aantal andere namen uit bijvoorbeeld Charmed, Lord of the Rings en Buffy The Vampire Slayer. Opmerkelijk genoeg was de tafel met acteurs uit The Fresh Prince of Bell-Air wel heel rustig.

De aanwezigheid van deze Hollywoodsterren was wat de meeste bezoekers naar Vijfhuizen dreef. De bezoekers die wij spraken gaven ook aan vaak voor één specifieke ster of serie/film naar het evenement te zijn gekomen om, de vaak enigszins gedateerde, sterren te ontmoeten. Heel tactisch waren deze beroemdheden aan het einde van de hal geplaatst zodat je de hele beurs over moest om ze te kunnen spotten. We hadden zelf ook een fotoshoot geboekt om de volledige ervaring een keer mee te kunnen maken en alhoewel dit soms net voelt als fabriekswerk, is het wel heel tof om je favoriete sterren zo dichtbij te zien en een blijvend aandenken te krijgen.

Wat naast de Hollywoodsterren Comic Con Holland echt een toffe beurs maakt zijn de bezoekers. Zoals op iedere Comic Con is de sfeer heel goed. En er zijn echt enorm veel cosplayers die er veelal heel goed uitzien. Mocht je zelf in Cosplay willen dan raden we dit ook zeker aan, want je krijgt ook nog eens een leuke korting op je ticket.

Al met al was Comic Con Holland een leuke beurs. De focus ligt vooral op verkoop en de beroemdheden uit Hollywood, maar dat mag de pret niet drukken. Wij waren er bijna een hele dag en hebben ons meer dan voldoende vermaakt. Mocht je dus een volgende editie willen bezoeken, dan vinden wij het zeker een aanrader.