Doorgaan naar artikel
Bekijk de Star Wars: Episode I: Jedi Power Battles-aankondigingstrailer
Sander Van den Berg
Sander Van den Berg
redacteur games
Profiel

Stof je lightsaber maar af! Ontwikkelaar Aspyr Media heeft zojuist aangekondigd bezig te zijn met Star Wars: Episode I: Jedi Power Battles. Het spel krijgt na 25 jaar een port naar de huidige generaties consoles en pc. Om dit te vieren is er een Star Wars: Episode I: Jedi Power Battles-aankondigingstrailer vrijgegeven.

Het actierijke avontuur begint op een ruimteschip van de handelsfederatie, waar jij en een vriend verschillende vijanden te lijf moet gaan om zo het vege lijf te redden. Vervolgens hak je op Tatooine, Naboo en Corusant een niet aflatende stroom aan Battle Droids, verschillende huurlingen en wat Tusken Raiders in en zelfs Darth Maul komt zich er op een gegeven moment persoonlijk mee bemoeien.

Het spel is gebaseerd op de originele Dreamcast-code, maar dan met verschillende upgrades naar de huidige standaard. Daardoor blijft het nostalgische gevoel hoog, maar springen we tegelijkertijd wèl een stuk soepeler. Je kunt onder andere spelen met Mace Windu (mét optionele paarse lightsaber), Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn. Verschillende andere personages zijn vrij te spelen.

Je kunt Star Wars: Episode I: Jedi Power Battles alleen of samen met een vriend spelen. Naast de campagne is er een training- en versus-modus, waarin je het tegen elkaar op kunt nemen. En dan bedoelen we niet om te kijken welke lightsaber het grootst is.

Star Wars: Episode I: Jedi Power Battles komt uit op 23 januari op PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc en kost € 19,50. Het is nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen en de Steam-variant geeft je hierbij 10% korting.