Doorgaan naar artikel
LEGO Super Mario World™: Mario en Yoshi
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De LEGO Super Mario World™: Mario en Yoshi is misschien wel de perfecte combinatie van LEGO en Nintendo voor volwassenen. Een toffe herkenbare set die in ieder huishouden past, met leuke easter eggs die ook nog eens een goede bouwervaring biedt. Mocht je hier nog over twijfelen dan adviseren wij om deze altijd te kopen!

Dit jaar zijn er al verschillende LEGO-sets verschenen als onderdeel van de samenwerking tussen Nintendo en LEGO, maar de jaarlijkse Super Mario-set is er zoals altijd nu pas. Begin deze maand verscheen de LEGO Super Mario World™: Mario en Yoshi, een wederom op het oog prachtige set. De pixel-stijl van de eerste Nintendo-consoles lijkt perfect te passen bij LEGO, maar geldt dit ook voor deze set? Wij bouwden hem voor een review en delen ons oordeel met jullie.

Het is alweer 34 jaar geleden dat Super Mario World voor de Super Nintendo verscheen. Na de avonturen op de NES, werd het tijd voor een volgende stap waarbij Mario een trouwe vriend voor het leven zou ontmoeten. We hebben het hier natuurlijk over Yoshi. Voor gamers uit de jaren negentig zeer herkenbaar en dat is precies wat deze set ook is. Al voor je begint met bouwen kriebelt het overal en bekruipen de nostalgische gevoelens je.

De set bestaat uit 1215 steentjes en dat maakt hem daardoor ook goed betaalbaar. Het is daardoor wel bijna jammer dat je eigenlijk best wel snel klaar bent met bouwen. Gelukkig is de displaywaarde enorm. Tenzij je echt helemaal geen “nerd”-elementen in huis wilt, is de LEGO Super Mario World™: Mario en Yoshi een toevoeging op ieder huishouden. Het bouwen is daarnaast een waar genot. De combinatie tussen grote stukken en kleine blokjes werkt goed en waar je bij sommige sets het gevoel krijgt teveel kleine blokjes te hebben, is dat hier niet zo. Wat extra leuk is dat je de set echt stukje voor stukje ziet ontstaan. Je maakt iedere keer een klein vlak dat je aan het groter geheel toevoegt. Daarmee krijgt het geheel steeds meer vorm.

LEGO staat er echt niet altijd om bekend dat het zeer stevig is. Vooral modellen voor volwassenen leveren nog weleens stevigheid in om zo realistischer te zijn. Dat is gelukkig bij de LEGO Super Mario World™: Mario en Yoshi wel anders. Natuurlijk moet je hem niet laten vallen, maar voor een relatief platte en hoge set is hij wel stevig. En wanneer je hem laat bewegen heb je ook niet het idee dat hij elk moment uit elkaar kan vallen. Uiteraard moet je hem niet laten vallen, maar dat geldt voor nagenoeg iedere LEGO-set.

Dat de stabiliteit zo goed is komt mede door de vele LEGO Technic-technieken die je op de achtergrond bouwt. Vaak gaat dit ten koste van de prijs-per-steentje, maar dat is nu helemaal niet zo. Wanneer je hem bij LEGO bestelt ligt deze op een kleine elf cent, maar je kunt hem ook bij andere winkels bestellen. Daar ligt de prijs rond de negen cent. Je betaalt namelijk bij LEGO €129,99 en bij de meeste andere winkels €109,99 en je krijgt hiervoor dus 1215 steentjes. Als je dan nog meeneemt dat het een set is waarbij LEGO nog licentiekosten aan Nintendo moet betalen dan is de set echt heel netjes geprijsd.

Net als bij de NES bevat deze set ook een kleine easter egg die je kunt vrijspelen met een Mario (of Peach of Luigi) uit de LEGO Super Mario-reeks. Er is namelijk een scantegel die je kunt scannen met één van deze figuren. Als je hem er op zet dan zie je op de buik van Mario een filmpje uit de game zelf inclusief muziek, waardoor er nog een interactieve ervaring wordt toegevoegd. We zijn net als bij NES groot fan van deze functie, maar blijven het jammer vinden dat je er een hele set voor moet kopen en dat de poppetjes niet los te koop zijn. Als volwassene zonder kinderen heb je namelijk echt (bijna) niets aan de starterset waar ze bij worden geleverd. Daarnaast is er nog een kleine verrassing, want middels een handige draaiknop kun je ervoor kiezen Yoshi zijn tong uit te laten steken.

Er is eigenlijk niets wat echt negatief is aan de LEGO Super Mario World™: Mario en Yoshi. We hebben tijdens het hele bouwproces enorm veel plezier gehad met het maken van deze set en alhoewel de bouwtijd misschien wat kort was, is de prijs hier ook naar en daardoor juist voor veel meer mensen heel betaalbaar.