Doorgaan naar artikel
Wij waren bij het Dragon Ball Sparking! ZERO launch-event in Parijs
Lisa Groen
Lisa Groen
Game- en Pokémonredactrice
Profiel

Hoewel we bij NWTV wel vaker de kans krijgen om naar een speciale preview of een event voor een game te gaan, blijft het iedere keer toch een bijzondere ervaring. Vorige maand zouden wij ook al met Bandai Namco Europe op avontuur gaan voor een exclusieve preview van Dragon Ball Sparking! ZERO. Helaas voor ons kon dit op het laatste moment niet doorgaan, maar al snel kwam er een uitnodiging voor een nieuw event. In dit artikel nemen wij jullie mee naar het exclusieve launch-event voor Dragon Ball Sparking! ZERO in Parijs.

Onze reis begon op het droge Rotterdam Centraal, waar wij samen met een groepje journalisten en iemand vanuit Bandai Namco de Eurostar richting Parijs namen. Na een gezellige reis met de groep kwamen we aan in een regenachtig Parijs. Gelukkig konden we ons even opfrissen voordat het tijd was om richting het event te gaan. De avond vond plaats in een bar dichtbij het bekende Moulin Rouge, wat betekende dat ook de wandeltocht erheen een beeld van het Parijse nachtleven liet zien.

Eenmaal binnen in de bar kregen we een geheimzinnig muntje waarmee we “een prijs konden winnen” en werden we begroet door levensgrote beelden van Goku en Vegeta. De bar was aangekleed met veel kunst uit de hele historie van de Dragon Ball-serie. Gelukkig voor ons had Bandai Namco ook hapjes en drankjes verzorgd tijdens de avond, want we hadden geen tijd gehad voor een uitgebreide maaltijd. Met wat biertjes en mini-hamburgertjes in de hand konden we het event goed gaan verkennen.

Achterin de zaal was er een groot podium waar de hele avond mensen het tegen elkaar opnamen in gevechten in de game. Ook waren er ruim twintig kasten waar je de game op kon uitproberen met een medespeler. Met de trap naar boven kwamen we bij een klein gedeelte waar de nieuwe anime-serie Dragon Ball Daima werd gepromoot. Later op de avond ontdekten we ook een benedengedeelte van de bar, waar een photobooth en een heuse prijzenhoek te vinden waren. Een opvallende verschijning was de grijpmachine, waar de hele avond een groep mensen omheen stond. Het leek erop dat we wisten waar we ons geheimzinnige muntje voor konden gebruiken.

Als Nederlanders bij een event in Frankrijk waren we flink in de minderheid. Helaas betekende dit ook dat de quiz, waar leuke prijzen mee te winnen waren, volledig in het Frans werd gehouden. Met veel moeite en samenwerking hebben we geprobeerd op één telefoon supersnel de vraag te vertalen en het juiste antwoord te kiezen, maar een Playstation 5 met collector’s edition van de game zat er niet in. We zijn alsnog trots dat we, ondanks de taalbarrière, in de top 33% van de quiz zijn geëindigd!

Naarmate de avond vorderde begonnen we in te zien dat de groep rondom de grijpmachine niet kleiner leek te worden. Met wat gezonde tegenzin gingen we in de rij staan om hopelijk een leuke prijs te winnen, zoals een Dragon Ball-figuur of een headset. Na een uur wachten en nauwelijks opgeschoten te zijn haakten een aantal van de groep af. Ondergetekende bleef koppig in de rij staan, in de hoop dat ze oogcontact kon maken met de medewerker van Bandai Namco om iets te doen aan het voordringen. Als Nederlandse gamejournalisten ben je eenmaal niet bekend in het Franse influencer-wereldje, waardoor wij helaas rustig moesten wachten terwijl de rij nauwelijks korter werd.

Toen de wanhoop nabij was en er weinig van ons groepje over was gebleven, konden we dan eindelijk een poging wagen bij de grijpmachine. Met inmiddels zes munten op zak, langzaam bijeen gespaard van onze afgedropen collega’s, was het aan ondergetekende om de prijzen binnen te halen. Met de nodige opstartproblemen lukte het na een paar pogingen om de eerste bal uit de machine te krijgen. De andere vijf volgden snel, onder luid gejuich van de inmiddels teruggekomen collega’s.

Na onze intense ervaring met de grijpmachine waren we allemaal toch heel tevreden met de prijzen die we hadden binnen gesleept. Onze prijzen waren een mooie 3D-mok, vier gave figuren en een replica set van glazen Dragon Balls in een luxe verpakking. We hebben de prijzen natuurlijk wel eerlijk verdeeld, maar konden het toch niet laten om even een leuke foto te maken waar alles door één iemand werd vastgehouden.

Helaas voor ons kwam de avond langzaam ten einde. We ontvingen vanuit Bandai Namco nog een mooie goodiebag met gave Dragon Ball-spullen en na een paar laatste foto’s en een laatste drankje was het tijd om terug naar het hotel te gaan. Men zegt dat sommigen van de groep zelfs nog een paar drankjes hebben gedaan als afterborrel…

Al met al was het weer een hele gave ervaring. Het is altijd leuk om collega-journalisten te ontmoeten bij dit soort events en het voelt toch altijd als een kinderdroom die uitkomt dat we hiervoor worden uitgenodigd. Natuurlijk bedanken we Bandai Namco Europe enorm voor de uitnodiging en de goede zorgen. Dragon Ball Sparking! ZERO komt uit op 11 oktober voor Playstation, Xbox series en PC. Onze review van de game is hier te lezen.