Doorgaan naar artikel
Bezoek LEGO World 2024 en ontdek de levensgrote LEGO® McLaren P1™
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

We hebben eerder al de beelden gedeeld van de levensgrote LEGO® McLaren P1™ toen deze door LEGO werd onthuld en komende herfstvakantie krijg je de kans deze set zelf te ontdekken. Hij is namelijk te zien tijdens LEGO World in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is van 24 tot en met 30 oktober en daarmee dus te bezoeken in beide weken van de herfstvakantie. Afhankelijk van de regio waar je woont heb je in een bepaalde week vrij als je schoolgaand bent.

“Deze unieke creatie, opgebouwd uit maar liefst 342.817 LEGO stenen, weegt 1220 kg en kan daadwerkelijk rijden dankzij zijn elektrische motor. Het bouwen kostte de LEGO Groep en McLaren Automotive 8.344 uur, waarbij 23 specialisten betrokken waren. De auto is niet alleen een staaltje sterke bouwkunst, maar ook een primeur in de geschiedenis van de LEGO groep: F1-coureur Lando Norris testte deze auto eerder op het iconische Silverstone Circuit, voordat hij naar LEGO World kwam.”, aldus LEGO.

Andere levensgrote LEGO-auto’s die op de beurs staan zijn de Porsche 911 GT3 RS uit 2016 en de Lamborghini Sián FKP 37 uit 2020.

Tickets voor LEGO World zijn nu al te verkrijgen voor €26,- per stuk. Wij denken dat dit het must do-uitje is voor iedere LEGO-fan, ongeacht je leeftijd! Meer over deze beurs lees je in onze aankondiging.