Doorgaan naar artikel
Teufel Cage Pro
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De Teufel Cage Pro blinkt uit in geluidskwaliteit, maar is niet helemaal perfect.

Als je denkt aan gamingheadsets, is Teufel waarschijnlijk niet de eerste naam die je te binnen schiet. Toch heeft het Duitste bedrijf al een aantal modellen op de markt gebracht, zoals de Teufel Cage. Wij kregen een tijdje geleden de Teufel Cage Pro thuisgestuurd en hebben deze de afgelopen periode goed kunnen testen. Hoe dat is bevallen, kun je hieronder lezen.

Teufel is een echt audiomerk en maakt normaal gesproken apparatuur dat er vrij degelijk uitziet. De Cage Pro heeft op het eerste gezicht dan ook niet heel veel weg van een gamingheadset. Toch zorgt de toevoeging van led-lampen aan de achterkant ervoor dat het er meer op lijkt dan het vorige model. De headset heeft voor de rest weinig kleuren, behalve de rode kabeltjes bovenaan de oorschelpen, en als je de led-lampen helemaal uit zou schakelen, zou je ermee over straat kunnen lopen. De microfoon zit niet vast en is door de magnetische verbinding eenvoudig aan te sluiten.

De Cage Pro is niet heel zwaar, maar je merkt wel dat deze op je hoofd zit. Gelukkig is het geen vervelend gevoel en kun je het apparaat prima een paar uur op je hoofd hebben zitten. De oorschelpen zijn groot en zacht en mits je niet al te grote oren hebt, passen ze er prima in. Op de headset zelf zitten een aantal knoppen, om bijvoorbeeld de microfoon aan en uit te zetten, een ander kleurtje voor de led-lampen in te stellen, te schakelen tussen de draadloze adapter en bluetooth en het volume in te stellen. De knoppen hebben ongeveer dezelfde grootte, dus in het begin is het een beetje zoeken waar de juiste zit.

Zoals hierboven staat, kun je de headset op verschillende manier gebruiken. De meest voor de hand liggende manier is de draadloze adapter, die gebruikmaakt van een usb-a-aansluiting. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een bluetooth-verbinding, maar helaas niet tegelijkertijd. Dit is dat ook gelijk een minpunt van de Cage Pro, want andere modellen kunnen dit wel. Niets is zo makkelijk als een telefoontje opnemen tijdens een gamesessie of gewoon lekker muziek luisteren.

Natuurlijk is dat niet het meest belangrijk, want dat is natuurlijk het geluid. Teufel zou Teufel niet zijn als dit niet dik voor elkaar was. Het geluid is namelijk meer dan prima en dan hebben we het niet alleen maar over het gebruik tijdens het gamen. De Teufel Cage Pro is namelijk ook prima te gebruiken voor het luisteren naar muziek en kijken naar films. Waar de meeste headsets zich richten op het middenhoog, wat vooral belangrijk is bij shooters, is het geluid van de Cage Pro veel meer in balans. Je merkt aan alles dat Teufel echt een hoogstaand audiomerk is en dat is alleen maar positief te noemen.

Ook de microfoon is van prima kwaliteit. Het geluid van je stem komt helder over en geluiden op de achtergrond zijn niet storend. De microfoon is aan en uit te zetten middels een knopje op de headset en op het led-lampje van de adapter kun je zien of de microfoon aan- of uitstaat. Is het lampje wit, dan kun je praten, is het lampje rood, dan is je microfoon gedempt. Nu werkt dit natuurlijk niet zo goed als je de adapter aan de achterkant van je game-pc hebt zitten, maar indien dat niet het geval is, is het toch een handige toevoeging.

Naast het feit dat je de draadloze adapter en bluetooth niet tegelijk kunt gebruiken, is er nog een klein nadeel aan de Teufel Cage Pro. De software die je moet gebruiken, is namelijk alleen beschikbaar voor Windows. Wat eigenlijk een beetje vreemd is, want je kunt de headset ook gewoon gebruiken in combinatie met je PlayStation of Macbook. Ook is er geen app beschikbaar voor je telefoon, in ieder geval niet voor Android, waardoor je echt gebonden bent aan Windows om je headset van de nieuwste software te voorzien. Natuurlijk zullen de meeste pc-gamers wel Windows draaien, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

De Teufel Cage Pro is een hele fijne headset en blinkt met name uit in de kwaliteit van de audio. Het is alleen wel jammer dat je niet tegelijk de draadloze adapter en bluetooth kunt gebruiken, zoals je wel ziet bij headsets uit dezelfde prijscategorie (rond de € 200,-). Ook het aanbod van software is beperkt, waardoor je alleen maar optimaal kunt genieten van de headset als je een pc met Windows in je bezit hebt. Als je met die minpunten kunt leven, dan is de Teufel Cage Pro zeker het overwegen waard.