Doorgaan naar artikel
Pokémon UNITE stopt in Nederland en België
Lisa Groen
Lisa Groen
Game- en Pokémonredactrice
Profiel

We hebben gister verdrietig nieuws gekregen voor Nederlandse en Belgische fans van de Pokémon-MOBA Pokémon UNITE. Vanaf 31 oktober 2024 zal het niet meer mogelijk zijn om een abonnement of de zogenaamde Aeos gems te kopen. Vanaf 30 november 2025 zal het spel niet meer speelbaar zijn in deze regio’s.

Een officiële reden is niet gegeven. Op de officiële website wordt enkel gesproken over dat het een moeilijke beslissing was. Velen denken echter dat het te maken heeft met de wetgeving rondom “Lootboxen” in de landen. Deze is strenger dan in de meeste landen en heeft er al voor gezorgd dat meerdere games niet in Nederland en België te spelen zijn. Ook in games die wij wel kunnen spelen, zoals bijvoorbeeld FIFA, is de verkoop van lootboxen sterk gereguleerd of verboden. Natuurlijk is het niet volledig zeker dat dit de reden voor het einde van UNITE in deze landen is, maar de kans is groot.

Spelers kunnen tot en met 30 november 2025 contact opnemen met support bij eventuele vragen. De makers van het spel bedanken iedereen die het spel heeft gesteund en verontschuldigen zich voor enig ongemak.