Doorgaan naar artikel
Trailer geeft ons inzicht in verhaal Metro Awakening
Sander Van den Berg
Sander Van den Berg
redacteur games
Profiel

In februari schreven we er al over, maar nu heeft Metro Awakening een releasedatum gekregen. We zijn er best enthousiast over dat we er onze spreekwoordelijke tanden in kunnen zetten vanaf 7 november. Zeker als je de geruchten mag geloven dat het misschien wel een “nieuwe Half-Life Alyx” kan zijn.

Yup, de Metro-games staan bekend om hun claustrofobische sfeer, waarin het er in de ondergrondse tunnels behoorlijk intens toe kan gaan. En dan hebben we het over de 2D-varianten. Want nu komt Awakening, dat je in Virtual Reality moet spelen en de regel is doorgaans wel dat je de intensiteit dan met een factor twee kunt verhogen. Het is één ding om in de donkere gangen te dwalen van het oude, Russische metrogangenstelsel, maar het is heel wat anders als je het gevoel hebt daar ook daadwerkelijk te zijn.

Metro Awakening is een losstaand verhaal dat zich afspeelt voor Metro 2033. Hierin speel je als de niet zo bang uitgevallen dokter Serdar. Hij is wanhopig op zoek naar zijn vrouw, die hij kwijtgeraakt is in de donkere tunnels onder een door oorlog verscheurd Rusland. Het is maar de vraag wat hij als eerst vindt, zijn vrouw of totale gekte.

Het spel verschijnt op 7 november op PlayStation VR2, Meta Quest en Steam VR. Voor wie niet kan wachten zijn de pre-orders live, waarmee je onder andere een speciale rugzak krijgt en vroegtijdig toegang tot het spel. En alle anderen zullen tot die tijd genoegen moeten nemen met en genieten van de onwijs toffe trailer.