Doorgaan naar artikel
Vrees het licht in Fear the Spotlight
Sander Van den Berg
Sander Van den Berg
redacteur games
Profiel

Blumhouse kennen we natuurlijk allemaal van hun horrorfilms, zoals AfrAId, Five Nights at Freddy’s en Split.  Maar wist je dat ze tegenwoordig ons ook voorzien van enge spellen? Het eerste project waar wij onze tanden in kunnen zetten heet Fear the Spotlight. Dit spel wordt ontwikkeld door Cozy Game Pals.

Je speelt als Vivian die samen met haar vriendin Amy in een schoolgebouw in de late uurtjes een seance gaat uitvoeren. Uiteraard loopt deze geesten-oproep-sessie niet zoals gepland. Amy verdwijnt op mysterieuze wijze en Vivian staat er plotseling helemaal alleen voor. Op de koop toe is er ineens een monster verschenen die heel graag kennis wil maken met Vivian, en niet om een kopje thee te gaan drinken. Fear the Spotlight is een griezelige liefdesverklaring aan de klassieke horrorervaringen uit de jaren 90, met een focus op een rijk verhaal, het oplossen van puzzels en een beklemmende sfeer.

  • Ontsnap de nachtmerrie
    De seance ging gruwelijk mis. Amy is weg en de school is een plek geworden die alleen maar in nachtmerries bestaat.
  • Nagelbijtend kat-en-muis-spelletje
    Sluip rond en zorg ervoor dat je het monster niet recht aankijkt. Los verschillende puzzels op terwijl de tijd onverbiddelijk doortikt.
  • Ode aan de jaren 90
    Verken de akelige gangen in de verknipte versie van Sunnyside High, die tegelijkertijd een ode is aan de horrorspellen uit de jaren 90. Zowel op audio- als op visueel niveau.

Fear the Spotlight staat gepland voor 22 oktober en komt uit op PlayStation 5 en 4. Het is de eerste titel die wordt gepubliceerd door Blumhouse Games, een gamelabel van Blumhouse waarbij een creatieve en unieke kijk op het horrorgenre centraal staat. Meer titels staan op de planning.