Doorgaan naar artikel
LEGO en McLaren bouwen een echte LEGO McLaren P1 en testen hem op het circuit
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

LEGO heeft in het verleden al een aantal hele toffe sets nagebouwd op ware grote, maar een werkende race-auto zat er tot nu toe niet in. Tot nu toe inderdaad, want in samenwerking met McLaren is de LEGO McLaren P1 nagebouwd met 342.817 LEGO Technic stenen en er is een elektrische motor gebruikt om hem aan te drijven. En hij is niet alleen gebouwd, maar door McLaren F1-courreur Lando Norris is er ook echt in gereden:

“Ik was betrokken bij het originele P1-programma voor McLaren en het is geweldig om te zien hoeveel elementen van de originele McLaren P1™ zo realistisch tot leven zijn gebracht door het LEGO Technic team in dit levensgroot schaalmodel. De auto is een icoon van zijn tijd. Ik hoop dat we door deze samenwerking met de LEGO Groep de volgende generatie ontwerpers en ingenieurs kunnen inspireren om de grenzen van auto-innovatie te verleggen.”  aldus Ben Gulliver, Test & Development Director, McLaren Automotive. 

Lego heeft dit eerder al gedaan met de vorige Technic-supercars. Wil je graag een kleinere variant van deze wagen bouwen, dan is deze te bestellen in de LEGO Shop.