Doorgaan naar artikel
LEGO Het Nest – Verzameleditie
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Met heel veel plezier hebben wij de LEGO Het Nest – Verzameleditie gebouwd en zetten wij hem nu tussen onze collectie. De scenes zijn grappig en herkenbaar en het gebouw ziet er goed uit. Je vraagt je soms zelfs of deze scheve set wel stevig is, maar ook dat is gelukt. Alleen de prijs-per-steentje is wat hoog, maar dat doet niet af aan de ervaring en het plezier dat je eruit haalt.

Vandaag (op de dag van publicatie) verschijnt voor LEGO Insiders de LEGO Het Nest – Verzameleditie en vanaf woensdag 4 september is deze voor iedereen te koop voor €259,99. Het is na onder andere LEGO Goudgrijp Tovernaarsbank en de LEGO Zweinstein Express – Verzameleditie de volgende grote LEGO Harry Potter-set voor volwassen. Weet deze set ook de harten van de Potterheads te veroveren of kiezen ze er dit keer voor hem links te laten liggen?

Wanneer we de doos openen, zien we een goedgevulde doos met, zoals tegenwoordig bijna standaard, papieren zakjes. We zijn groot voorstander van deze manier van verpakken. De kleinere zakjes (die er soms zijn) zitten al in de grote zak en dit scheelt wat frustratie tijdens het bouwen. Verder valt op dat er drie boekjes zijn en een enorme berg aan stickers. Dat LEGO bij de LEGO Het Nest – Verzameleditie voor drie boekjes heeft gekozen, is een goede zet. Niet alleen is het boek niet te dik, maar wie samen wil bouwen (wat wij ook gedaan hebben) kan parallel aan elkaar bouwen.

Het eindproduct is natuurlijk het huis, maar in tegenstelling tot de modulaire huizen is deze niet in verdiepingen uit elkaar te halen om de binnenkant te bekijken. Je moet hem namelijk openklappen en je bouwt het hoge deel met boekje 1 en 2 en het andere deel met boekje 3. Zoals gezegd, zitten er ook veel stickers bij. Dat is voor sommigen een extra toevoeging, maar wij vinden het wel vooral jammer. Zeker bij een set met een displaywaarde van deze prijs is het zonde als je een sticker scheef plakt. De set ziet er overigens wel prachtig uit en past in ieder huis waar Harry Potter geliefd is!

De set is redelijk hoog en smal en oogt daardoor aan de buitenkant nogal fragiel. Logisch ook, want het huis van de Wemels kan vooral door toverkracht bestaan. Toch heeft LEGO het voor elkaar gekregen om dit fragiele uiterlijk om te zetten in een degelijke set. Iets wat zeker niet altijd het geval is en voor ons een echt pluspunt is. Hij ziet er ook echt goed uit. Misschien is het enige opmerkelijke dat het huis geen grote rol heeft in de films. Er zijn voldoende markante gebouwen die meer waarde hebben en dus misschien ook meer liefde krijgen. Alhoewel echte Potterheads alles direct zullen herkennen.

De LEGO Het Nest – Verzameleditie blinkt op een aantal punten echt enorm uit. Liefhebbers van de LEGO Modulars vinden deze sets vaak zo leuk vanwege de vele scenes die in de set te vinden zijn en precies dit is wat deze set ook enorm goed doet. Je bouwt kamer voor kamer en ziet de zeer kenmerkende onderdelen die bij de Wemels passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kamer van Fred en George (de tweeling) die niet alleen twee net niet identieke bedden heeft, maar ook vol met kleine projectjes staat waar de heren aan werken.

Foto: Jeffry van Geel

De set heeft een prijs-per-steentje van net geen 11 cent. Met 2405 steentjes komt dat op €259,99. Dat is in vergelijking met een aantal andere sets redelijk hoog. Dat is misschien dan ook wel het grootste minpunt. Toch past het in de prijzen die LEGO de laatste tijd steeds vaker hanteert. De LEGO Grote Deku Boom 2-in-1, die tegelijk met deze set verschijnt, heeft bijvoorbeeld een prijs van 12 cent per blokje. In ruil voor de prijs krijg je wel enorm leuke en uitdagende bouwwerkjes. Blokje voor blokje maak je met soms verrassende steentjes de leukste scenes. Wat verder natuurlijk belangrijk is, is welke minifiguren er zijn. De LEGO Het Nest – Verzameleditie komt met tien figuren. De hele familie telt er al negen en zoals je zou verwachten is nummer tien Harry.

De LEGO Het Nest – Verzameleditie is een waar feestje om te bouwen. De prijs-per-steentje is in vergelijking sommige andere sets wel wat hoog, maar in ruil daarvoor krijg je een enorme lading bouwplezier. De vele herkenbare scenes en details bieden Potterheads precies wat je verwacht van een dergelijke LEGO Harry Potter-set.