Doorgaan naar artikel
Genieten van de eerste aaneensluitende Clair Obscur: Expedition 33-gameplaybeelden
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

De aankondiging van Clair Obscur was toch wel ons hoogtepunt tijdens de Xbox Games Showcase van afgelopen juni. Vooral door hoe de camera bewoog bij de op timing gebaseerde aanvallen had deze turn-based RPG wel wat weg van de in 2007 voor de Xbox 360 verschenen JRPG Lost Odyssey. Uitgever Kepler Interactive en ontwikkelaar Sandfall hebben nu de eerste aaneensluitende Clair Obscur: Expedition 33-gameplaybeelden laten zien en die zien er veelbelovend uit.

We zien hoofdpersoon Gustave samen met Lune door een betoverende omgeving genaamd Flying Waters wandelen op zoek naar hun metgezel Maelle. Uiteraard zijn de bijzondere bewoners in deze locatie niet gastvrij en zal de groep al vechtend zich een weg moeten zien te vinden door het gebied. De gevechten zijn dus beurtelings en door op het juiste moment op een knop te drukken, kan je aanvallen ontwijken of pareren of zelf juist extra schade aanrichten bij het aanvallen van de vijanden. Het is niet iets unieks, maar ziet er toch heel erg tof uit. Ook de muziek klinkt prachtig.

We hopen van harte dat de debuutgame van Sandfall een heel bijzonder iets gaat worden. Clair Obscur: Expedition 33 zal ergens in 2025 verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.