Doorgaan naar artikel
Een oude Pokémon Mystery Dungeon komt naar de switch!
Lisa Groen
Lisa Groen
Game- en Pokémonredactrice
Profiel

Pokémon Mystery Dungeon is een spin-off serie die door veel fans van Pokémon geliefd is. De spellen hebben vaak een meeslepend en soms emotioneel verhaal en geven een andere blik op de Pokémon wereld. De manier van spelen is ook volledig anders dan die van de hoofdspellen, met willekeurig gegenereerde “Dungeons” die je moet verkennen. Deze serie is niet volledig nieuw op de Nintendo Switch, want in 2020 kwam Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX uit. Dit spel is een remake van de originele Red Rescue Team en Blue Rescue Team, die in 2005 uitkwamen voor de Game Boy Advance en de Nintendo DS.

In een bericht op X, voorheen Twitter, van Nintendo of America lieten ze weten dat één van deze originele spellen nu ook naar de Nintendo Switch komt! Iedereen met een actief Nintendo Switch Online + Expansion abonnement zal vanaf 9 augustus Red Rescue Team kunnen spelen via de gratis te downloaden Game Boy Advance software.

Veel Pokémon fans vragen zich af of ook de hoofdspellen uit dit tijdperk hun plek op de Switch zullen krijgen, maar hier is nog niks over bekend. Het is in ieder geval een goed teken dat zo’n geliefd spel beschikbaar wordt gemaakt.

Wil je een Pokémon GO Plus + kopen? Koop hem dan via deze link en steun NWTV zonder dat jij meer betaalt. Je doet dit dan bij Bol.

Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je terecht op onze website en op Facebook, WhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan via TikTok of via Instagram! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven. Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans op kaarten voor Disneyland Paris.