Doorgaan naar artikel
BioWare laat iets meer zien van het Dragon Age: The Veilguard-skillsysteem
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Na het zien van de eerste gameplay zijn wij toch wel nieuwsgierig naar de nieuwe Dragon Age geworden. In een bericht op X deelt BioWare iets meer informatie en screenshots van het Dragon Age: The Veilguard-skillsysteem.

We zien dat de drie basisklassen (Warrior, Mage en Rogue) elk drie specialismes kennen. Daarnaast zijn de skilltrees ook nog eens flink uitgebreid en bevatten specifieke klassen-skills, actieve en passieve vaardigheden en statboosts. Dankzij een uitgebreid artikel van Game Informer krijgen we zelfs nog wat meer informatie. Na het zien van de gameplay wisten we al dat het ‘combatwheel’ van de Mass Effect-games wordt overgenomen, maar men gaat zelfs nog iets verder. Ook het combosyteem uit Mass Effect: Andromeda wordt in The Veilguard toegevoegd. Hiermee kan je verschillende vaardigheden met elkaar combineren om extra veel schade aan te richten.

Verder krijgen we iets meer duidelijkheid over de abillities van je metgezellen. Door de relatie met een compagnon te verdiepen, ontvang je Relationship Points en daarmee kun je weer nieuwe, unieke vaardigheden voor je metgezellen ontgrendelen.

Het klinkt best goed en we hopen vooral dat de ontwikkelaar een mooie comeback weet te maken na een hele moeilijke periode. Dragon Age: The Veilguard staat gepland voor een herfstrelease en verschijnt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.