Doorgaan naar artikel
Shovel Knight: Shovel of Hope DX-trailer doet er nog een schepje bovenop
Sander Van den Berg
Sander Van den Berg
redacteur games
Profiel

Ontwikkelaar Yacht Club Games heeft in hun presentatie Yacht Club Presents een Shovel Knights: Shovel of Hope DX-trailer laten zien.

Shovel Knight: Shovel of Hope DX is een remake van het spel Shovel Knight uit 2014. Deze nieuwe variant heeft nog steeds dezelfde pixel art-look, maar ondertussen ook behoorlijk wat verbeteringen ten opzichte van het origineel. Herbeleef het iconische avontuur en ga weer op de queeste om de Shield Knight te redden en de kwaadaardige tovenares en tevens leider van de slechte bende Order of No Quarter te verslaan, je bent er immers toch.

Nieuwe én oude features

Je kunt kiezen uit twintig personages die elk weer een andere speelstijl hebben. Er is multiplayer toegevoegd waarmee je samen met een vriend het verhaal kunt spelen of speciale online uitdagingen kunt ondergaan. Lukt het even niet? Maak dan gebruik van de nieuwe opslaan- of terugspoelfunctie. Zin om alles om te gooien? Activeer dan een van de vele ingebouwde cheats en ga eens helemaal los. Oude features zoals de Challenge Stages en Battle Ghost Arena zijn ook weer van de partij.

Er is op dit nog geen releasedatum bekend, maar we houden het voor je in de gaten. Je kunt het spel wel vast op je wensenlijst in Steam zetten. Naast een pc-versie komt er ook eentje voor de Nintendo Switch en later ook voor PlayStation en Xbox. Check in de tussentijd alvast de trailer om die nostalgische gevoelens weer op te roepen.