Doorgaan naar artikel
De kleurrijke Ova Magica-trailer is nu te zien
Wendy de Koster
Wendy de Koster
Gameredacteur
Profiel

Top Hat Studios deelde de kleurrijke Ova Magica-trailer met ons tijdens de Guerilla Collective 2024. Ova Magica is een schattig landbouw- en monstertemmingsspel dat onder andere gefinancierd is door middel van Kickstarter. Deze game is geïnspireerd op Stardew Valley, Harvest Moon en Pokémon, bekende spellen die wij allemaal wel kennen en die in deze productie allemaal samenkomen.

Het belooft een spel te zijn waarbij landbouw en het temmen van wezens wordt gecombineerd met levenssimulatie-elementen. In Ova Magica heb je een boerderij en kun je eieren uitbroeden om nieuwe ‘blobs’ (monsters) te verzamelen. Deze monsters kunnen je helpen om je land te verbouwen of bij het vechten tegen anderen. In de trailer zien we dat de vier verschillende seizoenen voorbij komen, wat betekent dat je daar rekening mee zult moeten houden met je oogst. Maar ook zien we een talrijke aantal personages voorbijkomen die we kunnen ontmoeten in de wereld van Ova Magica en zien we de toffe ontwerpmogelijkheden voor je woning en je eigen uiterlijk. Bekijk het zelf in onderstaande trailer.

Ova Magica is vanaf 23 juli te spelen via Steam op pc, maar pas in 2025 zal de game beschikbaar zijn voor PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.