Doorgaan naar artikel
NK Allround Gaming finale op zaterdag 25 mei
Wendy de Koster
Wendy de Koster
Gameredacteur
Profiel

Power Unlimited organiseert samen met Bol het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming. Alle gamers in Nederland vanaf 12 jaar hebben zich kunnen aanmelden voor dit NK. Afgelopen weken zijn de wekelijkse kwalificatierondes geweest, waarbij spelers zich konden kwalificeren voor de finale van het NK Allround Gaming. Er is gekozen voor vijf verschillende gratis te spelen games, om dit NK voor iedereen toegankelijk te maken.

Elke week is er een ander type game gespeeld, waarbij een andere vaardigheid centraal stond. Tijdens de eerste kwalificatie werd Rocket League gespeeld tegen elkaar. In de tweede kwalificatieronde werd de behendigheid van de spelers getoetst in Fall Guys. Tijdens de derde kwalificatie stond sport centraal, waarbij er een eFootball-game gespeeld is. De race-vaardigheden zijn in Kartrider: Drift getest. Natuurlijk kon het schieten niet ontbreken en tijdens de laatste kwalificatieronde hebben de deelnemers er in Fornite lekker op los kunnen schieten. Ook zijn er twee wildcard-evenementen geweest, waarvan de twee winnaars ook in de finale geplaatst zijn. De beste spelers van alle kwalificatierondes hebben zich in de top 12 kunnen plaatsen en hebben de finale gehaald.

De finale van het NK Allround Gaming vindt plaats op zaterdag 25 mei in de H20 Rabo Esports Arena in Purmerend. Er zijn nog tickets verkrijgbaar, dus jij kan erbij zijn! Een ticket, inclusief een hapje en een drankje, kost maar € 5,-! De eerste tweehonderdvijftig bezoekers ontvangen een exclusieve NK Allround Gaming Limited Edition-muismat en een speciaal samengesteld juichpakket, dus op tijd zijn loont zeker! Als je hier niet bij aanwezig kunt zijn, kun je finale ook bekijken via Twitch van Power Unlimited. Natuurlijk houden wij jou ook op de hoogte van de winnaar van dit prachtige evenement.