preview
Splatoon 3: De Toren der Orde
Conclusie
Splatoon 3: De Toren der Orde is precies wat spelers nodig hadden om de singleplayer van de game weer aantrekkelijk te maken! Je bent vermoedelijk tientallen uren bezig om steeds verder te komen en de orde uiteindelijk weer tot de orde te roepen!Op 22 februari verschijnt de nieuwe downloadbare content voor Splatoon 3, genaamd De Toren der Orde. Deze DLC focust zich op de singleplayer van het spel en brengt een volledig nieuwe modus naar Splatoon. De Toren der Orde is namelijk een roguelike-modus, wat niets meer betekent dan dat je vaak af zal gaan voor je het echte einde bereikt. Maar is Splatoon 3 wel geschikt voor een dergelijke modus? Wij mochten al uitgebreid aan de slag met de DLC voor een speciale preview!
De De Toren der Orde begint, wanneer je na een treinreis ineens ontwaakt op een onbekende locatie. Je staat voor een toren, welke vol zit met vijanden en andere rotzooi. Deze toren staat in het Herinniversum, een virtuele wereld die is overgenomen door de Orde. Het voelt alsof je direct vol aan je avontuur begint, maar je zal snel zien dat dit pas de tutorial is. In tien levels leer je een beetje wat de DLC van je verwacht. Wanneer je enigszins ervaren bent in Splatoon moet de tutorial wel goedkomen en anders is het de perfecte oefening.
In zowel de tutorial als de rest van het spel (alleen is de uiteindelijke toren veel hoger), moet je niveau voor niveau verslaan om bovenin te komen. Wanneer je levens op zijn moet je echter helemaal opnieuw beginnen. Toch is dit minder erg dan het klinkt. Zoals in iedere andere roguelike-game wordt je namelijk sterker naarmate je langer speelt. Je verdient namelijk parels waarmee je permanente upgrades kunt kopen. Upgrades die je onder andere kunt kopen zijn:
- Maximaal aantal levens
- Schadevermindering
- Maximale bepantsering
- Lancering bij pantserbreuk
- Sneller pantserherstel
- Sneller zonder bepantsering
- Doorspeelkans
De levels die je speelt in de toren kunnen verschillende thema’s bevatten. Soms moet je bijvoorbeeld de verschijningspunten van de vijanden vernietigen, soms moet je juist bepaalde vijanden verslaan en andere keren moet je een bal of antenne naar een bepaald punt brengen. Het is onbekend of er nog meer opties zijn, later in het spel. Er is overigens wel regelmatig nog een eindbaas. Je zal merken dat bepaalde type levels je voorkeur gaan krijgen. Toch zijn alle vier flink uitdagend en zeker als het niveau hoger wordt en je verder in de toren komt is er meer uitdaging te vinden. Je bouwt hierin gelukkig altijd goed op.
Langzaam maar zeker kom je dus steeds verder in de toren. Mede ook omdat je nieuwe wapens vrijspeelt als je meer speelt. Naast de permanente upgrades, kun je tijdens een sessie in de toren ook tijdelijke upgrades vrijspelen. Ieder niveau dat je haalt krijg je namelijk een kleurenchip en deze brengt een bepaalde verbetering voor jou en je wapen. Dit maakt het spel een stuk tactischer. Helemaal omdat je naast de upgrade, ook het niveau kiest (die zijn aan elkaar verbonden). Soms kun je dus beter een moeilijker level doen, om daarna veel sterker te zijn. De kans dat je het echter niet haalt is dan ook groot.
Zoals gezegd is De Toren der Orde iets heel anders dan dat we kennen uit de games. Splatoon heeft altijd meer de focus gehad op de multiplayer, alhoewel de singleplayer ook absoluut het spelen waard was! De Toren der Orde is dan ook een welkome aanvulling op wat spelers al hebben. Het leuke is dat deze game namelijk net weer anders aanvoelt dan de meeste andere roguelike-games die wij gespeeld hebben en door het Splatoon-sausje ook zeer makkelijk om in te stappen.