Doorgaan naar artikel
Dit zijn alle items en wat ze doen in Pokémon Sleep!
Lisa Groen
Lisa Groen
Game- en Pokémonredactrice
Profiel

Pokémon Sleep is inmiddels al een tijdje uit en het eerste event en de eerste nieuwe Pokémon zijn al geweest, met nog genoeg in de toekomst. Inmiddels hebben wij het spel goed kunnen spelen en hebben we alle info verzameld die er op dit moment is over de items die je kan krijgen, hoe je ze krijgt en wat ze doen! In dit artikel zullen we dit allemaal uitleggen per soort item. We verwachten dat in de toekomst nog meer manieren toegevoegd zullen worden om bepaalde items te krijgen, maar dit is nu nog niet bekend.

Besjes en Ingrediënten

Wat doen ze: Besjes verhogen de drowsy power van jouw Snorlax. Hoeveel elke bes verhoogt hangt af van het level van de Pokémon die de bes heeft gevonden en of het een favoriete bes van Snorlax is. Ingrediënten worden gebruikt om drie keer per dag te koken. Alle ingrediënten hebben een basiswaarde wat zij toevoegen aan de drowsy power van Snorlax, maar de gerechtenbonus wordt hier nog bij geteld.

Hoe krijg je ze: Dit zijn de makkelijkste items om te krijgen in Pokémon Sleep. Wanneer je Pokémon in jouw helper team zet, zullen zij vanzelf bessen en ingrediënten verzamelen. Het soort bes hangt af van het type van de Pokémon. Alle Pokémon in Pokémon Sleep hebben slechts één type, ook als ze er normaal twee hebben. Het is dus goed om te kijken welk type er gekozen is voor een Pokémon. Op dit moment is er slechts één Dragon type Pokémon, namelijk Altaria, wat die bes het moeilijkst maakt om te krijgen. De ingrediënten die een Pokémon verzamelt verschilt per Pokémon.

Biscuits

Wat doen ze: In Pokémon Sleep vang je Pokémon niet op de normale manier, met pokeballs. In dit spel moet je vriendjes worden met de Pokémon door ze Biscuits (koekjes) te geven nadat ze bij jou hebben geslapen. Met de koekjes moet je de vriendschapsbalk van de Pokémon vullen. Hoeveel punten je nodig hebt, hangt af van hoe zeldzaam de Pokémon is en of deze geëvolueerd is. Normal Biscuits geven één punt, Great Biscuits geven drie punten en Master Biscuits vullen altijd de hele balk.

Hoe krijg je ze: Elke dag bij het doen van sleep research krijg je één bonus koekje. Een normaal bonus koekje geeft drie punten, evenveel als een Great Biscuit dus. Als je het premium abonnement hebt geeft het bonus koekje vier punten. Elke speler kan in de Regular Exchange sleep points omwisselen voor Normal Biscuits en voor 4000 sleep points kan je één Master Biscuit halen. Abonnees kunnen in de Premium Exchange goedkoper normale koekjes kopen en ook elke maand een aantal great koekjes halen. Ook in de General Store kan je koekjes kopen, maar dit kost diamonds. Ten slotte krijg je soms koekjes van missies en geven de makers van het spel regelmatig koekjes weg.

Evolutie items

Wat doen ze: Evolutie items laten bepaalde Pokémon evolueren. Zo heb je bijvoorbeeld een Fire Stone nodig om uit een Eevee een Flareon te krijgen. Bij elke Pokémon laten ze zien wat je nodig hebt om hem te evolueren. Sommige evolutie items zijn op dit moment nuttiger dan anderen, maar naarmate er meer Pokémon bij komen zullen alle items van pas komen.

Hoe krijg je ze: Er zijn een aantal manieren om evolutie items te krijgen in Pokémon Sleep. De meest voor de hand liggende is in de Regular Exchange, waar je sleep points kan inruilen voor items. Elk evolutie item kost 1400 sleep points en per maand kunnen er vijf van elke soort gekocht worden. Een andere manier om sommige items te krijgen is het voltooien van de missies voor medailles in je profiel. Vooral de medailles voor Level Ups en Team RP geven vaak deze items. De laatste methode op dit moment, eentje die alleen werkt voor de Linking Cord, is het behalen van level drie in vriendschap met een van je vrienden. Deze items, behalve de Linking Cord, zijn dus best lastig om te krijgen. Denk dus goed na over hoe je ze gebruikt!

Incense

Wat doen ze: Elke incense heeft zijn eigen effect. Hieronder staan ze allemaal uitgelegd

  • Focus incense: Verdubbelt de research exp die je krijgt van sleep research. Dit is de exp waarmee je research rank omhoog gaat
  • Friend incense: Zorgt ervoor dat minstens één van de Pokémon in de volgende sleep research hungry is. Hungry betekent dat een Pokémon drie keer zoveel punten krijgt van een koekje
  • Growth incense: Verdubbelt de exp die je Pokémon krijgen na een nacht slapen
  • Luck incense: Verdubbelt de hoeveelheid Dream Shards die je krijgt van sleep research
  • Recovery incense: Verdubbelt de hoeveelheid energie die je Pokémon terug krijgen na een nacht slapen. Op dit moment is deze incense nutteloos als je elke nacht 100 sleep points haalt, omdat Pokémon hiermee niet boven de 100 energie kunnen raken. Binnenkort zullen Pokémon in de box echter ook een beetje energie terugkrijgen na het slapen en dit zal ook verdubbeld worden met deze incense
  • Pokémon incense: Met deze incense kan je één specifiek soort Pokémon naar je volgende sleep research laten komen. Deze incense kan alleen van wekelijkse missies gekregen worden

Incense kan gebruikt worden door linksboven bij de tent op de boomstronk te klikken. Er kunnen twee incense per keer slapen gebruikt worden.

Hoe krijg je ze: Incense is te koop in de General Store voor diamonds. In de boxen die je kan kopen kan je incense krijgen met korting. Soms geven de makers van het spel een paar incense cadeau aan de spelers. Pokémon specifieke incense kan je elke week krijgen door een bepaalde rank te behalen met Snorlax.

Tickets

Wat doen ze: Ook de tickets hebben verschillende effecten. Deze staan hieronder uitgelegd.

  • Ingredient ticket (S/M/L): Geeft een aantal willekeurige ingrediënten
  • E-Zzz Travel ticket: Laat de speler midden in de week van eiland veranderen
  • Good Camp ticket: Geeft de speler één week (zeven dagen vanaf het gebruiken van het ticket) een betere kampeerset. Hiermee werken je helpers 20% harder en kunnen ze 20% meer besjes en ingrediënten dragen. Daarnaast zal er één extra Pokémon komen bij sleep research, die altijd hongerig zal zijn. Ten slotte is je kookpot 50% groter, waardoor je meer punten uit koken kan krijgen.

Hoe krijg je ze: Je kan de ingredient ticket S en M in de Regular Exchange kopen voor sleep points. In de Premium Exchange zijn een aantal ingredient ticket M te koop voor de helft van de normale prijs. Het good camp ticket en het E-Zzz travel ticket kan je kopen in de General Store voor diamonds. Als je abonnee bent, krijg je ook één good camp ticket aan het begin van elke maand.

Pokémon Candies

Wat doen ze: Candy wordt gebruikt om Pokémon experience te geven en te evolven.

Hoe krijg je ze: Wanneer je sleep research doet krijg je candy van elke Pokémon die er bij je blijft slapen. Hoeveel candy je krijgt, hangt af van hoe zeldzaam de sleep style is waar je de Pokémon in vindt en of de Pokémon geëvolueerd is. Verder kan je ook candy krijgen door vrienden te hebben. Elke keer dat een vriend van je sleep research doet, kunnen ze een foto kiezen. Als je op de Research Community knop klikt, krijg je van al je vrienden die recent hebben geslapen één candy voor de Pokémon van hun foto. Ten slotte krijg je soms handy candy, die je vrij kan omruilen naar candy van een Pokémon naar keuze, uit missies.

Overige Items

Wat doen ze: De overige items hebben allemaal hun eigen effecten, die we hieronder benoemen.

  • Dream Cluster: Deze kunnen omgewisseld worden voor dream shards. Hoeveel dream shards je krijgt hangt af van de grootte van de dream cluster en je research rank
  • Skill Seeds (Main/Sub): Met een skill seed kan je één main of sub skill van een Pokémon een level verhogen. De sub skill die verhoogd wordt, wordt gekozen uit de vrijgespeelde sub skills van die Pokémon
  • Energy Pillow: Wordt gebruikt om één Pokémon direct 50 energie terug te geven. Met een energy pillow kan een Pokémon boven de 100 energie krijgen tot een max van 150
  • Helper Whistle: Dit item geeft direct drie uur aan besjes en ingrediënten die je Pokémon normaal zouden verzamelen

Hoe krijg je ze: Dream clusters kan je krijgen uit wekelijkse missies. Skill seeds zijn beschikbaar uit beloningen voor medailles en kunnen gekocht worden met sleep points in de Premium Exchange door abonnees. Energy pillows en helper whistles kunnen gekocht worden in de General Store met diamonds.

 

Dit zijn alle items die op dit moment in Pokémon Sleep beschikbaar zijn. Met deze uitleg weten jullie precies wat jullie aan alles hebben en hoe jullie ze krijgen!

Wil jij makkelijker je slaap bijhouden en NWTV steunen, zonder dat jij meer betaalt? Koop de Pokémon Go Plus Plus dan via deze link bij Bol.com.

Win kaarten voor Disneyland Paris! Word hier lid van onze Disney-groep en maak kans! Voor het laatste Pokémon-nieuws kun je ook terecht op onze website NWTV-app en op FacebookWhatsApp en Telegram. Vind je het leuk om Jeffry te volgen, doe dat dan hier! Daar wordt zelfs een Nintendo Switch weggegeven.