Doorgaan naar artikel
Nothing Ear (stick)
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De Nothing Ear (stick)-oordopjes zijn fraai vormgegeven en bieden een prima geluidsbeleving. De oortjes voelen soms wat losjes, al blijven ze wel goed zitten. Het geluid is soms wat ondermaats in vergelijking met in-ear-oortjes, maar door een nieuw systeem compenseert de (stick) hier redelijk voor.

Twee jaar geleden mochten we het eerste product van het Londonse bedrijf testen; de Nothing Ear(1)-oortjes. Hier kan je onze review daarover teruglezen. Recent kregen we een presentatie van hun nieuwste product, de Nothing Ear (stick), nieuwe oortjes met een modern design en we mochten al voor de release deze nieuwe draadloze oordopjes proberen. Lees hier onze review.

Nothing Ear (stick) Foto: Joost Klein Middelink

Bij het openen van het doosje zien we al meteen waar de inspiratie van het ontwerp vandaan komt. De oplaadkabel en handleiding zitten in een kartonnen hulsje, het oplaaddoosje van de Nothing Ear (stick) lijkt er op; overduidelijk is dit product geïnspireerd door een lipstick. De vorige oortjes van Nothing, de Ear(1), waren gebaseerd op een make-up-spiegeltje of -doosje, dus ze blijven trouw aan hun design. Om bij de oortjes te komen, moet je het doosje ook draaien zoals bij een lipstick, wat een leuke designkeuze is.

Qua oortjes zelf heeft Nothing gekozen voor een hybride vorm. Het zijn geen in-ear-oortjes waarbij je je oren afsluit aan de omgeving, maar hangen de oordopjes losjes in je oorschelp. Daardoor bevat de Nothing Ear (stick) geen vorm van noise cancelling of andere vormen om omgevingsgeluiden te verzachten of versterken. Zo is merkbaar dat de geluidskwaliteit van veel bass of stemmen minder kwalitatief zijn dan andere oortjes die wel afsluiten. Toch heeft de Ear(stick) daar een oplossing voor. Door middel van drie kleine microfoontjes registreert het apparaat of er geluid en bas verloren gaat, luistert naar jouw stem als je praat en past de muziek zodanig aan zodat de muziek zo natuurlijk mogelijk klinkt. Iets dat vooral merkbaar is als je van rumoerige omgevingen ineens naar stilte gaat of andersom.

Nothing Ear (stick) Foto: Joost Klein Middelink

Een van de minpuntjes van het apparaat, maar wellicht komt dit doordat wij het mochten testen voor de officiële lancering, is dat de bijbehorende app onze oortjes zag als de Ear(1)-oortjes, waardoor de functies in de app niet helemaal vergelijkbaar waren. Zodoende konden we in de app weinig aanpassen, gezien dit niet overeenkwam met de besturing en opties van de Nothing Ear (stick). Ook is de besturing van de dopjes iets anders. Waar je bij de Ear(1) nog aanraakgevoelige plekken had op de oordopjes, heeft de (stick) een drukplekje dat je moet indrukken en een klikje geeft. Omdat wij deze instellingen niet konden aanpassen, is het onhandig dat je met een enkel oortje niet het volume kan regelen, behalve harder of zachter.

Daarnaast voelde het regelmatig alsof de oortjes uit zouden vallen doordat het niet echte in-ear oortjes zijn, maar ze meer in je oor hangen. Ondanks dat het eruit vallen alleen lijkt te gebeuren bij intensieve bewegingen of heftig schudden van het hoofd, en zelfs dan zelden gebeurt, gaf dit toch regelmatig gevoel van onveiligheid en dat we de oortjes kwijt zouden raken. Wellicht is dat gewenning, maar het was niet altijd even prettig. Tegelijkertijd merkten we de oortjes na lange tijd niet meer, waardoor ze erg prettig zitten voor langere sessies. Omdat ze niet direct in je oren zitten, ontstaat hier dan ook geen irritatie.

Uiteindelijk is de Nothing Ear (stick) een mooi vormgegeven en degelijk setje draadloze oordopjes. Onze voorkeur zal toch uitgaan naar de Ear(1) vanwege de opties qua noise cancelling en functies op de oortjes zelf. Toch biedt de Nothing Ear (stick) zeker goed geluid, al is de adviesprijs van 119 euro misschien wat aan de hoge kant voor oortjes uit het middensegment. De ontwerpkeuzes zijn zeker interessant en de aanpassing van geluid is iets om aan te wennen, maar het is wel een verbetering van geluidskwaliteit bij dit type oortjes.

Nothing Ear (stick) Foto: Joost Klein Middelink