Doorgaan naar artikel
F1 22 – F1 Life
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De supercars lijken een hele mooie toevoeging te worden, maar datzelfde kan niet gezegd worden over F1 Life. De modus stelt weinig voor en het is niet duidelijk waar het voor is.

Het F1-seizoen is inmiddels in volle gang en onze landgenoot Max Verstappen is inmiddels weer de leider in het wereldkampioenschap. Zoals elk jaar brengt Codemasters de officiële F1-game uit en ook dit jaar is geen uitzondering. Begin mei mochten wij alvast proeven aan een vroege versie van F1 22, maar toen was het nog niet mogelijk om te rijden met de supercars en te zien wat de nieuwe modus, F1 Life, nu precies inhoudt. Inmiddels heeft de ontwikkelaar ons weer voorzien van een nieuwe versie en zijn wij in de nieuwe content gedoken.

Tijdens de onthulling van F1 22 kregen we te horen wat voor nieuwe dingen er allemaal waren toegevoegd. De modus die er het meest uitsprong, was de F1 Life-modus en dan in combinatie met de supercars. In deze modus kun je je eigen ruimte vormgeven en je eigen personage maken zoals jij het wilt. Daarnaast kun je de supercars, die je kunt aanschaffen door middel van munten die je kan verdienen tijdens het spelen van de andere modi, plaatsen op verschillende plekken in je eigen ruimte. Je zou denken dat dit een simpele uitleg is van F1 Life, maar het is tegelijkertijd ook bijna alles wat je ermee kunt doen, naast nog het terugkijken van de hoogtepunten van je eigen races en je trofeeën bekijken. Je kunt namelijk voor elk onderdeel maar kiezen uit een beperkte set. Zo zijn er zo’n tien verschillende banken, een aantal lampen, een paar muurdecoraties en nog een paar dingen meer. Als je hier een uur mee kunt vullen, dan is het veel.

Daarnaast kun je ook nog supercars plaatsen op verschillende plekken in je ruimte, maar ook dat is een kwestie van een paar keer klikken op een knopje en klaar is Kees. Wij vragen ons dus heel erg af wat de toegevoegde waarde is van die nieuwe modus. Je kunt er namelijk niet zo heel erg veel mee.

Wat wel een stuk leuker is, zijn de supercars. Een aantal van deze voertuigen zijn te kopen met in-game valuta, maar voor andere exemplaren zul je ook echt geld moeten betalen. Het is een leuke toevoeging om met dit soort auto’s op bestaande F1-circuits rond te rijden, zeker omdat veel andere games niet dezelfde circuits hebben als de F1-game. Ook voelen de auto’s anders aan dan de F1-auto’s waardoor het wat meer variatie brengt. We hebben uiteindelijk twee verschillende auto’s kunnen testen, dus we weten niet helemaal of alle voertuigen ook echt anders aanvoelen. Maar bij de twee die we hebben getest, was er niet heel veel verschil merkbaar.

We blijven met gemengde gevoelens achter als het gaat om F1 Life en de supercars. De modus F1 Life stelt eigenlijk vrij weinig voor en we weten niet echt goed wat Codemasters hier nu mee wil bereiken. Aan de andere kant zijn de supercars wel echt een toevoeging aan F1 22 en zorgt het voor een stukje afwisseling. Misschien dat de uiteindelijke versie van de game F1 Life meer mogelijkheden geeft, maar daar zullen we dan even op moeten wachten.