Doorgaan naar artikel
Bethesda toont eindelijk eerste Starfield-gameplay, maar helaas nog geen nieuwe releasedatum
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Na zo’n anderhalf uur kwam er op prachtige wijze een einde aan de Xbox & Bethesda Showcase en kregen we eindelijk de eerste Starfield-gameplay te zien.

Het begon op een maan genaamd Kreet, die we aan het begin van de game aandoen. Vervolgens kregen we de thuisbasis van The Constallation te zien, de factie van ruimteavonturiers waar we ons bij gaan aansluiten. Ook zal je je personage naar hartenlust kunnen aanpassen, kun je je eigen basis en zelfs je eigen ruimteschip creëren. En ja hoor, we kunnen deze ook zelf gaan besturen en de nodige ruimtegevechten uitvechten.

Dat Starfield Bethesda’s meest ambitieuze game tot op heden is, maakte Todd Howard nog maar even duidelijk: elke planeet is volledig te verkennen en er zijn zo’n duizend(!) planeten om te ontdekken. Wij kunnen niet wachten om met de game aan de slag te gaan, maar helaas werd er geen nieuwe releasedatum bekendgemaakt. Starfield zal in ieder geval verschijnen voor Xbox Series X|S en pc en zal natuurlijk op de dag van release speelbaar zijn via Xbox Game Pass.