review
Skullcandy Crusher Evo
Conclusie
De Skullcandy Crusher Evo is een goede hoofdtelefoon met een vrij hoog prijskaartje en een aantal minpuntjes. De Personal Sound-modus haalt het beste uit je oren en is een prima toevoeging ten opzichte van het vorige model.Hoofdtelefoons bestaan al heel erg lang, bijna net zo lang als het moment dat muziek thuis beschikbaar werd. Inmiddels is er wel enorm veel veranderd en is het tegenwoordig niet meer nodig om het apparaat te verbinden middels een draadje. Door de komst van Bluetooth is het nu mogelijk om je hoofdtelefoon op eenvoudige wijze aan te sluiten op verschillende bronnen. Bij het uitzoeken van een nieuwe hoofdtelefoon denk je waarschijnlijk al snel aan Sony of Sennheiser, maar eigenlijk zou Skullcandy ook op het lijstje moeten staan. Wij kregen de Skullcandy Crusher Evo toegestuurd en vertellen je hieronder wat wij van het apparaat vinden.
De Crusher-serie van Skullcandy staat bekend om de Sensory Bass-modus. Met een schuifje aan de linker oorschelp kun je het niveau van de bas bepalen. Deze gaat van een klein beetje tot ongeveer het slopen van je trommelvlies. Het geeft een mooi vol geluid, maar de hoogste stand is bij geen enkele muzieksoort echt aangenaam. De Skullcandy Crusher Evo heeft naast de bekende bas-schuif ook een nieuwe modus, namelijk Personal Sound. Middels de Skullcandy-app kun je de hoofdtelefoon helemaal aanpassen aan je eigen gehoor. Dit gebeurt door middel van een serie piepjes waarbij je moet aangeven of je het kunt horen of niet. Het mooie is dat je oren afzonderlijk getest worden, waardoor je het optimale geluid krijg voor jouw oren. Het kwam op ons een beetje over als een gimmick, maar na het instellen van het voor ons persoonlijke geluid merkten wij wel degelijk het verschil. Naarmate je ouder wordt, zal je gehoor ook wat achteruit gaan en de Skullcandy Crusher Evo is een goede manier om toch het optimale uit je gehoor te halen.
Met de kwaliteit van de audio zit het dus wel goed, maar hoe zit het met de rest? De hoofdtelefoon gaat zo’n 40 uur mee op een enkele lading (middels USB-C) en dat is best indrukwekkend. Helaas heeft dit wel tot gevolg dat het apparaat vrij zwaar aanvoelt. Daarnaast is de bovenkant ook een beetje aan de harde en stroeve kant waardoor het niet echt prettig is om het uren achter elkaar te dragen. Dat is wel heel jammer, want dat is wel iets wat je graag zou willen. De oorschelpen gaan over je oren, tenzij je hele grote oren hebt, en je zou dus verwachten dat je heel weinig last hebt van omgevingsgeluid. Helaas blijkt dat in de praktijk niet zo te zijn en hadden wij buiten best wel wat last van de wind. Ook tijdens het bellen werden we gestoord door omgevingsgeluiden. Je zou verwachten dat een hoofdtelefoon met een prijskaartje van bijna €170,- dit beter voor elkaar zou hebben.
De bediening van de Crusher Evo is verder wel prima in orde. Er zitten grote knoppen op het apparaat waarmee je het volume kunt bedienen, naar de volgende of vorige nummer kunt gaan en het huidige nummer op pauze kunt zetten. Het wijst allemaal voor zich en je hoeft geen uitgebreide handleiding te volgen. Ook het verbinden met je telefoon, of welk apparaat dan ook, is een fluitje van een cent.
Het is wat lastig om de Skullcandy Crusher Evo te beoordelen, want het geluid is gewoon erg goed en ook een accuduur van 40 uur is best indrukwekkend. Helaas is het apparaat wel wat aan de zware kant en het bovenste kussentje drukt soms wat ongemakkelijk op je schedel. Nu heet deze hoofdtelefoon de Skullcandy Crusher, maar waarschijnlijk is dat niet wat ze bedoelen. Ook sluiten de oorschelpen niet helemaal goed af waardoor je buiten last kunt krijgen van omgevingsgeluiden zoals de wind. Dit in combinatie met het wat hoge prijskaartje, zorgt er toch voor dat onze uiteindelijke score niet heel hoog uitvalt. Misschien dat een hardware-revisie deze problemen zou kunnen verhelpen en zou het daardoor een veel betere keuze zijn.