Doorgaan naar artikel
Skullcandy Push Ultra
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De Skullcandy Push Ultra-oortjes zijn prima voor het sporten, maar als je enorm veel waarde hecht aan perfect geluid dan kan het misschien wat tegenvallen.

We leven in een tijd waarin we proberen om alles zoveel mogelijk draadloos te maken. We leven ook in een tijd waarin het weer duidelijk is geworden dat sporten erg belangrijk is voor je gezondheid. Een van de sporten die mensen dan proberen op te pakken, is hardlopen. Het is niet de meest spannende sport, maar met een beetje muziek in je oren is het prima te doen. Het grootste probleem is alleen: wat voor soort koptelefoon of oordopjes moet ik gebruiken? Gelukkig heeft Skullcandy het antwoord en weten zij draadloos en sporten samen te brengen in de vorm van de nieuwe Skullcandy Push Ultra.

Sporten en oordopjes is nooit echt een gelukkig huwelijk geweest. Wanneer je iets te actief met je hoofd beweegt, heb je grote kans dat ze uit je oren vallen, zeker wanneer je oren niet van het formaat Dumbo zijn. Ook zijn gewone oordopjes niet gemaakt voor overmatig zweten, wat natuurlijk niet te voorkomen is als je het goed doet. De Skullcandy Push Ultra heeft een IP-classificatie van IP67, wat inhoudt dat ze stofvrij en dompeldicht zijn. Dat laatste betekent dat je er rustig op kunt zweten en dat ook een regendruppel geen tegenstander is voor deze apparaatjes. Wij hebben ons best gedaan en zo hard mogelijk gezweet, maar de oordopjes bleven gewoon prima hun werk doen.

Dat is natuurlijk heel erg fijn, maar als ze niet blijven zitten, heb je er nog steeds weinig aan. Gelukkig hebben deze oortjes er vormbare haken aan zitten die zelfs aan te passen zijn naar kinderoortjes. In het begin is het niet helemaal duidelijk dat je ze alle kanten op kunt bewegen en ben je even aan het prutsen voordat ze echt lekker zitten, maar als je het uiteindelijk voor elkaar hebt, gaan ze ook nergens meer heen. Het probleem is wel dat je ze ook weer moet omvormen als je ze van je oren afhaalt en ook wanneer je ze terug in het oplaaddoosje stopt. Dit maakt de dopjes dus niet echt geschikt om ze even snel in en uit je oor te halen.

De Push Ultra-oortjes gaan zo’n zes uur mee met een lading (veertig in totaal als je de accuduur van case mee zou nemen) en dat heeft als gevolg dat ze behoorlijk groot zijn. Ze zijn niet zwaar en op het moment dat je ze in je oren hebt zitten, voel je er eigenlijk weinig meer van. De grote accu zorgt er alleen wel voor dat ze behoorlijk opvallen, zeker wanneer je de gele variant hebt aangeschaft. Natuurlijk is sporten geen modeshow, maar we kregen regelmatig de vraag of het misschien een gehoorapparaat was. De oordopjes zijn ook verkrijgbaar in het zwart en dat maakt ze gelijk een stuk minder opvallend. Natuurlijk blijft het een kwestie van smaak en kan het zijn dat je juist houdt van opvallende kleuren, in dat geval zou je ook voor felgeel kunnen gaan.

Genoeg over kleuren en pasvorm, uiteindelijk koop je ze natuurlijk om het geluid en dat viel helaas wat tegen. Skullcandy staat bekend om hun diepe bass en de Push Ultra mist dit of weet het gewoon niet goed over te brengen op het oor. Het geluid zou beter passen bij oordopjes die maximaal de helft van de prijs zijn en dat is natuurlijk geen compliment. Er zijn drie instellingen waar je mee kunt spelen (muziek, film of podcast), maar het wordt er allemaal niet heel veel beter van. Natuurlijk wen je op een gegeven moment wel aan het geluid en zijn het ook geen AliExpress-producten, maar we zijn gewoon beter gewend. Misschien heeft het er mee te maken dat de dopjes niet helemaal in je oren zitten, omdat het tijdens het sporten ook handig is dat je nog iets van de omgeving hoort.

Als laatste willen we het nog hebben over de software waarmee je de Push Ultra kunt koppelen. Er bestaat de Skullcandy-app waarmee je kunt zien wel firmware je gebruikt en welke preset je op dat moment aan hebt staan. Helaas is het niet mogelijk om deze preset ook te wijzigen, dat kan alleen via de oortjes zelf. Een beetje een gemiste kans, want het activeren van een andere voorinstelling vereist een behoorlijk goed geheugen. Je zult namelijk de knopjes een x aantal keer moeten indrukken en dat wil nog weleens een keer misgaan, zeker tijdens het sporten. Voor de rest valt er eigenlijk weinig te doen met de app. Je hebt wel de mogelijkheid om je dopjes de registreren met de Tile-app, waardoor je ze makkelijk terug kunt vinden. Helaas hebben wij het niet voor elkaar gekregen om dit werkende te krijgen op onze telefoon (Samsung S10+). Mocht het wel lukken, is het natuurlijk een handige functie.

De Skullcandy Push Ultra-oortjes zijn ideaal voor het sporten. Ze zijn passend te maken op ieder oor en ze kunnen tegen een beetje stof, zweet en regen. Door de lange accuduur zien ze er wel een beetje lomp uit, maar gelukkig valt het bij de zwarte variant wel mee. Het geluid is helaas iets minder dan dat we gewend zijn van Skullcandy en dan met name de lagere tonen. De software biedt verder ook weinig uitkomst en voegt in dit geval eigenlijk helemaal niets toe. Ben je op zoek naar oordopjes die lang meegaan tijdens het sporten en die niet snel van je hoofd af zullen vallen en geef je niet echt om het perfecte geluid, dan zijn deze dopjes het overwegen waard. Zoek je gewoon oordopjes voor normaal gebruik, dan kun je voor hetzelfde geld beter andere oortjes aanschaffen.