preview
Animal Crossing: New Horizons
Conclusie
Animal Crossing: New Horizons is misschien wel de meest onderschatte game van alle Nintendo Switch-spellen tot nu toe en alhoewel we het eindoordeel nog moeten vellen, heeft de game zeer veel potentie!Animal Crossing: New Horizons is het nieuwste deel in de misschien wel meest onderschatte, maar toch zeer populaire reeks van Animal Crossing-games. Wij mochten al een ruim uur op het hoofdkantoor van Nintendo met het spel aan de slag om te kijken of ook dit deel weer heel veel spelers zal doen verblijden.
Van origine is Animal Crossing een soort van simulatiespel, waarin je werkt aan het wel en wee van je dorp. De basis van het spel is niet heel veel anders dan in de vorige delen. Toch zit één van de grootste veranderingen aan het begin. Je begint namelijk samen met een aantal bewoners op een onbewoond eiland om hier een nieuwe nederzetting te stichten. Je begint dus op een nog eerder moment dan in eerdere delen, wat je iets meer vrijheid geeft.
Dagelijks ben je vervolgens bezig met alles wat het eilandleven je brengt. Denk bijvoorbeeld aan het telen van fruit, het opvissen van vis en het vangen van insecten en beestjes. Hiermee kun je vervolgens geld verdienen door het te verkopen, maar je kunt ook bijdragen aan het lokale museum. En dit zijn slechts een paar van de vele dingen die je kunt doen. Kleding kopen, je eiland opruimen, praten met de bewoners, het verzamelen van Nook Miles en nog eens ontelbaar veel andere dingen kun je doen om jezelf te vermaken.
Wat altijd al fijn is geweest aan de reeks is dat je, net als in Animal Crossing: New Horizons, geen druk hebt om iedere dag een paar uur te spelen. Voor sommige progressie, zoals het bouwen of uitbreiden van je huis, is het goed om dagelijks op te starten, maar het is geen verplichting. Daarnaast werkt het spel met verschillende seizoenen en viert het bijvoorbeeld ook de feestdagen. Hiervan hebben we in de preview nog niets gezien, maar dit werd al duidelijk in eerdere trailers.
Grafisch is de game er natuurlijk een heel stuk op vooruit gegaan. Animal Crossing: New Horizons is het eerste nieuwe deel sinds zeven jaar, maar niet het eerste deel op een console. De vorige keer dat dit zo was, was het echter voor de Wii. Duidelijk is dat de karakteristieke tekenstijl niet is veranderd en dat is een goed punt! Dit geldt natuurlijk ook voor de geluidjes en muziekjes. Voor een klassieke speler zal alles zeer vertrouwd aanvoelen, terwijl een nieuwe speler juist zichzelf snel thuis voelt in de game.
Er is zoveel nieuws in Animal Crossing: New Horizons, dat we er een paar duizend woorden aan kunnen wijden. We bewaren een deel hiervan voor de review die ook rond de lancering op NWTV te vinden is, maar willen wel het “landscaping” nog even los benoemen. Tijdens de demo kregen we de kans om een stuk verder in het spel te spelen dan het begin. De reden hiervoor was dat we voor het eerst in de franchise het land zelf konden aanpassen.
En dit is precies wat er altijd ontbrak. Spelers kunnen namelijk nu zelf land maken waar water is, water maken waar land is, maar ook bijvoorbeeld watervallen, paadjes en gras neerleggen. Waar Animal Crossing al veel vrijheden had, heeft Animal Crossing: New Horizons die nog veel meer!
Animal Crossing: New Horizons voelt dan ook vooralsnog als de ideale opvolger van Animal Crossing: New Leaf. De review zal moeten uitwijzen of dit gevoel ook na een langere tijd vastgehouden kan worden.