Doorgaan naar artikel
OnePlus 6T gelanceerd met vingerafdrukscanner in het scherm
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

Vandaag is tijdens een community-event in New York officieel de OnePlus 6T gelanceerd met vingerafdrukscanner in het scherm en een kleine druppelvormige notch aan de bovenzijde. Andere hoogtepunten zijn een grotere accu van 3,700 mAh en een softwarematige upgrade van de camera die in de loop van de week tevens voor de OnePlus 6 wordt uitgebracht.

Wij volgden de speeches van oprichter Pete Lau en Marketingmanager Kyle Kiang vanuit het persevenement van OnePlus in Amsterdam. Er werd duidelijk gepoogd om de ontwikkeling van de OnePlus 6T als product van de feedback uit de community te schetsen. Er werd bijvoorbeeld teruggeblikt op hoe OnePlus vijf jaar geleden met een klein team begon. Tegelijkertijd werd een samenwerking met T-Mobile aangekondigd, wat aangeeft dat OnePlus ook de stap zet om een gevestigde en grote naam op de internationale smartphonemarkt te worden.

Volgens de presentatie draait de OnePlus 6T om drie principes: ‘clean’ qua design, snel in de hardware en intuïtief in het gebruik. Het toestel ziet er dan ook erg modern uit met een volledig glazen behuizing en minimale schermranden. De OnePlus 6T heeft een helder en scherp 6,41-inch AMOLED-scherm gekregen met een resolutie van 1080×2340 pixels (402ppi). Hieronder zit het technologische hoogstandje van het toestel: de vingerafdrukscanner. Deze registreert op een betrekkelijk klein oppervlak door middel van lichtstralen je vingerafdruk: het is dan ook noodzakelijk dat het scherm door beweging of een dubbel-tap op stand-by gaat om de vingerafdrukscanner te gebruiken. Het design is verder aantrekkelijk door de minimale, druppelvormige notch bovenin waar de 16MP selfie-camera in is verwerkt. Dit betekent wel het verlies van de notificatie-LED.

OnePlus 6T gelanceerd met vingerafdrukscanner in het scherm

Wat betreft snelheid draait de OnePlus 6T op de Snapdragon 845 van Qualcomm, gekoppeld met 6GB of 8GB aan RAM-geheugen. De prestaties hiervan zijn uitstekend en OnePlus claimt bovendien dat het met een speciale truc nog meer prestatie kan leveren: games worden namelijk deels op het RAM-geheugen geladen in plaats van vanaf het ROM-geheugen. Hoe die truc precies werkt, wist men van OnePlus in Nederland ook niet uit te leggen, maar we gaan het zeker testen in onze review die later uitkomt. Tijdens onze hands-on voelde het toestel softwarematig in ieder geval vloeiend aan en lag het ook fysiek gemakkelijk in de hand. De intuïtiviteit zit hem vooral in de aanpassingen die OnePlus heeft doorgevoerd in het Oxygen OS.

In de tweede helft van de presentaties werden softwarematige verbeteringen voor de 16MP + 20MP camera’s aan de achterzijde (met OIS en EIS) gepresenteerd. De prestaties bij weinig licht zijn volgens OnePlus verbeterd door toevoeging van een ‘Nightscape’-modus. Hierin is o.a. de HDR-verwerking verbeterd en we zijn benieuwd of het ook tot betere foto’s leidt. Deze verbetering komt komende week ook naar de OnePlus 6. Daarnaast werd een speciale portretmodus met de naam ‘Studio Lighting’ gepresenteerd: hiervoor is samengewerkt met fotograaf Kevin Abosch. Met Studio Lighting worden volgens OnePlus delen van het gezicht geanalyseerd en licht of schaduw geaccentueerd om tot nog fraaiere portretfoto’s te komen.

De OnePlus 6T is in Nederland voor het eerst op 6 november te koop vanaf € 559. We zijn benieuwd hoe goed de cameraverbeteringen in praktijk uitpakken en of de OnePlus 6T weer de ‘flagship-killer’ is waarmee OnePlus met eerdere toestellen succes had. Lees het binnenkort in onze review!

OnePlus 6T gelanceerd met vingerafdrukscanner in het scherm