Doorgaan naar artikel
Starlink: Battle for Atlas
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Starlink: Battle for Atlas is alles wat toys-to-life-games altijd al hadden moeten zijn. Leuk, uitdagend en vooral niet opgedrongen. De details van de schepen zijn prachtig en de epische ruimtegevechten zijn precies wat je verwacht van een spel als dit.

Met Disney Infinity, Skylanders en in mindere mate de Amiibo waren er een hoop bekende en vooral populaire toys-to-life-games. Echter wisten de afgelopen jaren vooral de eerste twee steeds minder te overtuigen en de Amiibo zijn vooral om te verzamelen en minder om mee te gamen. Toch stapt ook Ubisoft nu in deze markt met Starlink: Battle for Atlas, maar is dat wel zo slim?

Starlink: Battle for Atlas

Noot van de redactie: wij hebben de Nintendo Switch-versie gespeeld, die door de toevoeging van Star Fox op kleine onderdelen anders is (vooral verhaaltechnisch).

Starlink: Battle for Atlas begint wanneer het hoofdschip van het team wordt aangevallen en de leider wordt ontvoerd. Tijd dus om in actie te komen, maar precies op dat moment verschijnt het team van Star Fox. Het viertal is op zoek naar Star Wolf, maar treft Team Starlink midden in een gevecht. Terwijl ze besluiten ze te helpen, is het kwaad al geschied: het schip stort neer en het team verliest zijn leider.

Het spel speelt zich af in een heelal met maar liefst zeven planeten met ieder een eigen eco-systeem. De wereld zijn groot en zitten vol met leven en verschillende missies. Naast dat ze er net als de rest van het spel prachtig uitzien, is het vooral tof dat er een hoop te doen is. Alhoewel het zeker geen verplichting is, kun je iedere planeet langzaam maar zeker veroveren om zo bijvoorbeeld meer inkomsten te hebben.

Starlink biedt verschillende gameplay-elementen, waarin natuurlijk het vliegen het belangrijkste is. Niet alleen van planeet naar planeet, maar ook over de planeten zelf. Ieder schip kent een soort van hoover-modus, waardoor het lijkt alsof je niet vliegt, maar rijdt. Daar komt bij dat je in deze modus zelfs kunt springen met je schip, een leuke extra toevoeging waardoor je soms door het spel springt alsof het een ware platformer is.

Ruimtegevechten zijn precies zoals je ze kent van andere games die zich afspelen met schepen in de ruimte. Tijdens de dogfights moet je je tegenstanders ontwijken, achter ze kruipen en ze neerhalen. Dit is goed geïmplementeerd en geeft een lekker gevoel, al helemaal wanneer je dit met je eigen vliegtuig doet.

Een ander element is het puzzelen. De verschillende werelden kennen zowel puzzels die aan missies gebonden zijn, als puzzels om elementen vrij te spelen. Hiermee kun je je schip upgraden, waardoor het spel ook steeds beter gespeeld kan worden. De epische ruimtegevechten die je in het spel kunt voeren, worden hierdoor alleen maar leuker.

Starlink: Battle for Atlas

Het grote nadeel aan toys-to-life-games was altijd dat je ook alle andere elementen moest hebben om het spel helemaal uit te spelen. Dat is bij Starlink: Battle for Atlas niet zo. Je kunt er voor kiezen om een aantal extra schepen, wapens en personages te kopen, wat zeker ook voordelen met zich meebrengt, maar het is geen must.

Het hebben van andere schepen brengt als voordeel met zich mee dat wanneer je schip kapot is, je gewoon verder kunt met een ander schip. Anders moet je terug naar een spawnpunt. Het tweede voordeel is dat je soms beter bepaalde wapens kunt hebben tegen sommige vijanden. Ze zijn hierdoor makkelijker te verslaan, maar alle vijanden kunnen met alle wapens verslagen worden.

Starlink: Battle for Atlas kun je ook met twee spelers spelen. Hiervoor kun je een tweede docking kopen en heb je natuurlijk een extra schip nodig. Het leuke is dat dit in splitscreen kan. Dit maakt het sociale aspect van samenspelen nog leuker, zeker omdat kinderen na het spelen van missies, in hun eigen fantasiewereld verder kunnen spelen met de vliegtuigen.

Alhoewel het spel er grafisch echt prachtig uitziet, was er op dat gebied ook één punt wat ons tegenviel: waar de filmpjes er stuk voor stuk prachtig uitzien, zie je bij een conversatie tijdens een missie geen bewegende beelden. Er staat een statische afbeelding in beeld van de persoon waarmee je praat en dat is natuurlijk jammer. Dit had het spel net iets meer flair gegeven.

Starlink: Battle for Atlas is een toffe game, die zowel een jonger publiek als volwassenen zeker zal vermaken. Vooral de echte epische ruimtegevechten en natuurlijk de nostalgische gevoelens die we krijgen bij Star Fox op de Switch maken het spel een echte aanrader.

Starlink: Battle for Atlas is voor deze review gespeeld op de Nintendo Switch. De game is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.