Doorgaan naar artikel
FIFA 19
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

FIFA 19 is met de toevoeging van de Champions League weer een stukje completer geworden. Helaas was onze sessie te kort om een echt goed oordeel te kunnen vellen over de gameplay, maar ook deze lijkt weer in orde te zijn, al baart ons het aantal doelpunten uit voorzetten een klein beetje zorgen. Gelukkig heeft EA nog even om de perfecte balans te vinden.

EA was misschien wel het meest prominent aanwezig op Gamescom 2018. Met een complete eigen hal in de business-area en daarnaast nog een gigantische booth op de beursvloer waren zij praktisch niet te ontlopen. Natuurlijk brachten ze de volledige najaarsline-up mee, waarbij Battlefield V en FIFA 19 het grootst aanwezig waren. Ook wij mochten aan de slag met de nieuwste versie van EA’s jaarlijkse voetbalgame en konden zo een korte indruk opdoen.

De Champions League is de meest zichtbare toevoeging aan de FIFA-reeks en EA pakt hier dan ook groots mee uit. Naast dat de cup met de grote oren aanwezig was in de business-stand, konden we ook in de demo alleen aan de slag met wedstrijden die plaatsvonden in het miljoenenbal. Dit zag er behoorlijk gelikt uit. De wedstrijden ademen echt de sfeer, zoals we die kennen van de avondwedstrijden. We kennen het natuurlijk al een beetje uit PES-games van voorgaande jaren, maar EA lijkt er toch weer een schepje bovenop te doen. Het is dan ook zeker iets om naar uit te kijken in FIFA 19 en zorgt ervoor dat de game wederom een stukje completer is op licentiegebied.

FIFA 19

Op het gebied van gameplay merkten we overigens geen spectaculaire verbeteringen. Er zijn zeker wel nieuwigheden toegevoegd in de vorm van Timed Finishing en 50/50 Battles, maar onze speelsessie was simpelweg te kort om hier echt een goed oordeel over te kunnen vormen. Wel viel ons op dat al onze vier goals voortkwamen uit een voorzet met daaropvolgend een kopbal of omhaal. Het zegt natuurlijk nog niet zoveel, gezien de lengte van de sessie, maar opvallend was het wel.

Ook dit jaar zal FIFA 19 weer zonder twijfel de meest complete voetbalgame worden. De toevoeging van de Champions League maakt het spel op licentiegebied weer een stuk completer. Of de aanpassingen aan de gameplay ook goed uit de verf zullen komen, en niet de balans verstoren, is nog even afwachten, maar daar komen we ongetwijfeld binnenkort achter.