Doorgaan naar artikel
Review Animal Crossing Amiibo Festival
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Alhoewel het bordspel van Animal Crossing Amiibo Festival zeker niet onaardig is, is het jammer dat je na een paar keer spelen wederom hetzelfde spel speelt. Je hebt daarnaast geen afwisseling van minigames, omdat de paar minigames die er zijn, niet verwerkt zijn in het hoofdspel. Gelukkig is Animal Crossing Amiibo Festival zeker wel een deel van zijn geld waard en daarmee prima om 2016 mee te beginnen.

Nintendo staat bekend om de leuke, uitdagende en vaak vooral gezellige spellen. Een goed voorbeeld hiervan is Mario Party. Alhoewel de laatste delen in die reeks niet enorm succesvol waren, heeft Nintendo wel altijd nog de potentie. Daarnaast was de meest recente Mario Party toch zeker wel vermakelijk. Met Animal Crossing Amiibo Festival heeft Nintendo een nieuw bordspel op de digitale markt gebracht en de grote vraag is natuurlijk hoe deze het doet.

Belangrijk om mee te beginnen is dat bij het spelen van Animal Crossing Amiibo Festival je minimaal één Animal Crossing Amiibo nodig hebt. Het spel is te kopen in combinatie met een Isabella en Digsby Amiibo. Er is tevens een optie om met slechts één Amiibo te spelen en de andere spelers zonder te laten spelen. Dit brengt echter een aantal oneerlijke voordelen met zich mee voor de speler met Amiibo. Die krijgt per beurt namelijks een extra happy point (lees verder om te ontdekken wat Happy Points zijn).

Animal Crossing Amiibo Festival

Het doel in Animal Crossing Amiibo Festival is simpel, verzamel zo veel mogelijk Happy Points. Deze punten, uitgedrukt in de vorm van een muzieknootje, staan voor de blijheid van je Animal Crossing-personage. Door omderweg blije en leuke dingen te doen verzamel je deze punten. Ieder bordspel bevindt zich in een maand van het jaar en varieert daardoor tussen de 28 en de 31 beurten per speler. Tevens krijg je de optie om beperkte tijd in te stellen. Dat is echter geen sterke toevoeging, omdat het spel alleen goed werkt als je een hele maand speelt.

Variërend per maand zijn er een aantal vaste en een aantal willekeurige gebeurtenissen die invloed hebben op je bord. Alhoewel dit in eerste instantie leuk lijkt, is de maand december met kerst en oud en nieuw bij uitstek de leukste maand. De willekeurige gebeurtenissen bestaan uit bezoeken van Animal Crossing-bewoners die bij de spelers van het originele spel wel bekend zullen zijn. Denk hierbij aan Docter Shrunk die grappen komt vertellen. Hiermee kun je extra dobbelkaarten verdienen. Dit maakt het spel onvoorspelbaarder en interessanter. Overigens is het spel sowieso spannend tot het einde. Wij maakten mee dat iemand in zijn laatste beurt ruim leek te winnen, maar toch alles verloor. Dit maakt de invloed van geluk helaas een stuk groter.

Verdeeld over het speelbord zijn vakjes om geld en/of happy points te verdienen of juist af te staan. Iedere duizend bells staan gelijk aan één happy point. Het laatste en zeker niet onbelangrijkste aspect van het spel is dat je iedere zondag turnips kunt kopen. Dit zijn een soort aandelen die gedurende de week (uiterlijk op zaterdag) weer verkocht moeten worden. Het vakje waarop je tijdens een beurt komt bepaalt de prijs en dit kan meer óf minder zijn dan de prijs die je in eerste instantie betaalde. In de meetse gevallen lukt het overigens altijd om geld te verdienen. Zelfs wanneer de markt “crasht”, zijn er nog vakjes met winst.

Misschien wel het leukste aan Animal Crossing Amiibo Festival is het feit dat je echt met je eigen Amiibo speelt. Een veel gehoorde klacht over de Amiibo in het begin was dat de poppetjes niet konden worden gebruikt om zelf mee te spelen. Dat is in dit spel gelukkig anders en geeft je echt een meerwaarde voor de 15 euro, naast natuurlijk het verzalemobject dat je krijgt.

Alhoewel het spel leuk en vermakelijk is, ontbreekt het aan echte afwisseling. Waar je gewend bent van Mario Party om tussendoor minigames te spelen, heb je hier tussen de beurten door niets te doen. Zelfs wanneer er een viswedstrijd is (daggebeurtenis) krijg je slechts een animatie. Dit, terwijl je buiten het bordspel om wel verschillende leuke minigames kunt spelen. De makers hadden er goed aan gedaan om deze (en veel meer) minigames te verwerken in het spel zelf.