nieuws
Johans Hardwarehub: Bouwen met Tinkerbots
Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week bespreken we Tinkerbots.
LEGO is al jarenlang enorm succesvol speelgoed. Het is er in allerlei vormen en maten en wordt gebruikt door jong en oud. Door hedendaagse technologie maakt Tinkerbots LEGO ‘levend’. Met Tinkerbots kan je je eigen robot bouwen en vervolgens laten bewegen. Het klinkt erg als technisch LEGO, maar is toch net wat anders. Er zijn een aantal mechanische onderdelen zoals een twister, spil, motor en grijper. Het belangrijkste onderdeel is de ‘power brain’ wat het hart van je robot is. De power brain maakt gebruik van opneem-en-leer systeem. Bewegingen worden opgenomen en opgeslagen zodat ze later kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast kan hij middels een app via je smartphone of tablet worden bestuurd.
In combinatie met simpele LEGO-achtige onderdelen bouw jij je eigen robot. Om het geavanceerder te maken kan de robot worden uitgebreid met sensoren die afstand en licht detecteren. Ben je vervolgens uitgekeken op je creatie dan breek je hem af en bouw je iets compleet anders. In de toekomst zal het verder worden ontwikkeld en uitgebreid worden met bijvoorbeeld panelen voor zonne energie of windmolentjes zodat dit de power brain voorziet van stroom in plaats van batterijen. Tinkerbots is helaas wel wat duurder dan een doosje LEGO, het basispakket kost ongeveer 159,- dollar en kan oplopen tot wel 499,- dollar.